Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji

BKosimkArt 17:32, 31 sty 2018

Mógłby być tulipanowiec tylko bałabym się że przemarznie zimą.
BKosimkArt 17:36, 31 sty 2018

Zrobiłam ciut lepsze fotki...
Taki widok z okna kuchennego jest

A stojąc na szambie jest taki

Patrząc z okna stwierdzam że przydałaby się jakaś większa korona zamiast tego okropnego krzywego drzewka...
AnkaK 17:41, 31 sty 2018

Witam się i ja.
Pooglądałam Twoje poidełka - fajne, zazdraszczam umiejętności. W ogrodzie masa pracy wykonana. Widzę, że uwielbiasz jak ja brązowe trawki. Moi znajomi też mówią, że coś mi uschło
Co do drzewka, którego zakup planujesz, to grujeczniki owszem piękne, ale lubią je wiosenne przymrozki uszkadzać.
A czy tam nie przydało by się coś np. wielopiennego, żeby troszkę przesłonić mirabelki, a przynajmniej odwrócić od nich wzrok?
BKosimkArt 17:45, 31 sty 2018

AnkaK napisał(a)
Witam się i ja.
Pooglądałam Twoje poidełka - fajne, zazdraszczam umiejętności. W ogrodzie masa pracy wykonana. Widzę, że uwielbiasz jak ja brązowe trawki. Moi znajomi też mówią, że coś mi uschło
Co do drzewka, którego zakup planujesz, to grujeczniki owszem piękne, ale lubią je wiosenne przymrozki uszkadzać.
A czy tam nie przydało by się coś np. wielopiennego, żeby troszkę przesłonić mirabelki, a przynajmniej odwrócić od nich wzrok?

Ania, masz rację, to może katalpa wielipniowa?
AnkaK 18:00, 31 sty 2018

Nie znam tych drzewek. Tzn. nie mam z nimi doświadczenia. Może dziewczyny coś doradzą.
Nie cierpię takich widoków sąsiedzkich. U nich bajzel, a Twoje oczy muszą to znosić. Też mam podobnie. U mnie gęsta zabudowa i wiem, że każdy na tyły pcha jakieś bajzlowniki, no ale można by je trochę estetyczniej prowadzić.
Ja się obsadziłam dołem żywopłotem grabowym, a górą mam zamiar dosadzić gęsto śliwy wiśniowe Nigra.
BKosimkArt 18:03, 31 sty 2018

Aniu Nigra też fajna... a ja myślę zeby cisy przy samej siatce posadzić... zobaczymy
BKosimkArt 18:04, 31 sty 2018

Staram się nie patrzeć na te krzaki... skupiam się na swoich roślinach ale jak już spojrzę to mnie skręca..
Kasia_CS 18:08, 31 sty 2018

Ja to chciałam u siebie umbrę na początku posadzic, bralam pod uwagę nigrę. Fajna propozycją dziewczyn (ale nie na moje warunki za bardzo) byla glediczja-obejrzyj ją sobie dość zjawiskowa ze względu na kolor, duza korona i niezbyt wymagająca
BKosimkArt 18:12, 31 sty 2018

Kasiu glediczja też fajna... ale mam zagwostkę
A co posadziłaś?
BKosimkArt 18:13, 31 sty 2018

Tylko te ciernie... :/