Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

monteverde 22:30, 01 sie 2015

Dzięki ja swoje trzymam też w piwnicy w pralni Mój Wim's Red lubię go w tej postaci
anabuko1 07:44, 02 sie 2015

Cudne te kule Strong Anabelle miałam na nią chęć, ale nigdzie jej nie mogłam trafić .Ponoć największe u hortensji?
Różowa Anabelka ładna, ciekawa.
No i Pinky Winky - śliczna.Fajnie,że ja pokazujesz i jest ładna.
właśnie dwa dni temu sobie ją kupiłam .Jeszcze krzaczek marniutki.Ze dwa, czy 3 kwiatostany ma.Na drugi rok powinno być ładniej
Tniesz ja nisko.??
zawitka 11:54, 02 sie 2015

Bożenko czy to prawda że gałązki tej Anabel Strong nie są tak wiotkie jak zwykła anabeli bo z tymi drugimi nie daję rady podwiązywać ich ???
bozga 20:08, 02 sie 2015

chelll napisał(a)
Melduję, że ta hortensja, o której rozmawiałyśmy, pachnie wyjatkow. Subtelny zapach rozności się na dwa metry, coś niezwykłego... Warto ją posadzić przy miejscu wypoczynkowym. Piszę, bo sama jestem pozytywnie zaskoczono. Wiedziałaś o tym?

Nie powinna pachnieć, koniecznie zrób fotkę kwiatostanu, może to jakaś inna odmiana ( ale i tak jestem zainteresowana ) Nieliczne hortensje wydzielają delikatny zapach- np Wim's Red, Early Sensation i Dentelle de Gorron ( zapach najlepiej jest wyczuwalny wieczorową porą, jak dla mnie lekko miodowy, odmiany pachnące można też rozpoznać po tym,że kręci się na nich pełno owadów)
bozga 20:12, 02 sie 2015

Gosiek33 napisał(a)
Dzięki za podpowiedź Filemon, niby wiem, że się pokłada, ale żeby aż tak? Na razie w zasadzie wszystkie pędy wydają się wiotkie, a ,pień" mają moje Grandiflory bardzo nisko, tuż nad miejsce sadzenia. Czy to norma u tej odmiany?

Filemon ma rację, taka już jej uroda i nic nie poradzisz, moje dopiero w pączkach a juz mimo podwiązania zaczynają się rozchylać a co dopiero jak się kwiaty rozwiną
bozga 20:15, 02 sie 2015

zawitka napisał(a)
Bożenko czy to prawda że gałązki tej Anabel Strong nie są tak wiotkie jak zwykła anabeli bo z tymi drugimi nie daję rady podwiązywać ich ???

Halinko, pędy oczywiście grubsze ale i kwiaty większe, kłopot z podwiązywaniem oczywiście jest ale jednak mniejszy niż u zwykłych Anabelek
bozga 20:26, 02 sie 2015

Czas na trochę aktualnych fotek ( robione rano i pod wieczór, pomieszam je trochę), na pewno upały dadzą się roślinkom we znaki, więc cieszmy oczy tym co jest teraz - zapraszam

bozga 20:33, 02 sie 2015

Teraz szpaler z Pinky Winky ( początkowo były to cztery rośliny ale później zrobiło się za gęsto i jedna została wysadzona w inne miejsce) Też o różnych porach dnia

agnieszka_m 20:36, 02 sie 2015

pięknie jest co to jest za drzewko liściaste na 2 zdjęciu jak kapelusz wygląda??
Tesska 20:37, 02 sie 2015

pieknie jest , ciesze sie ,ze poznałam Twoj ogrodek i załozylam sobie tez rabatki hortensjowe