Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

nawigatorka 21:09, 27 kwi 2017

Super zakupy. A co do sprzętu F. To wszystko chyba od nich mam i bardzo chwale. Łopata jedynie pękła i musieliśmy kanapowca ale wcale się jej nie dziwie
anna_t 21:19, 27 kwi 2017

iwka napisał(a)
Poli znalazłam jesienne podsumowanie traw listopad

sesleri lśniącej nie mam, wygoglałam sobie i to jest ta nitida, piszą że prawie całe lato kwitnie może być ciekawa

dzięki w sprawie gnojówek

pamiętam to Twoje podsumowanie ale chętnie znowu je przejrzałam, masz swoje ulubione? ktoreś zawiodły?
Toszka 22:02, 27 kwi 2017

iwka napisał(a)
haha zdarza się, ja ostatnio poszłam przepisać receptę i pomyliłam tabletki. Wróciłam z apteki i okazało się że kilka opakowań takich samych a tych co były potrzebne nie ma

przyszły dzisiaj moje zamówione narzędzia cieszę się jak dziecko, tylko deszcz pada i nie potnę sobie, kurcze ja mam jeszcze bukszpany nie cięte

Już nie tnij bukszpanów. Teraz faza przyrostów. W czerwcu będziesz jak Edward Nożycoręki
dominika_ 23:06, 27 kwi 2017

Poszalałaś z tymi zakupami
iwka 11:23, 28 kwi 2017

Kochani co się stało z tym bukszpanem? Czy to możliwe żeby pies tak go olał że pęka kora? czy to jakaś poważna choroba. Kora na grubszych gałązkach jest cała w powietrzu, wystarczy lekko dotknąć i schodzi płatami. Pod korą zauważyłam jakiegoś robaczka ale chyba tylko się tam schował. Gałązki uschnięte, łamią się jak zapałki,

iwka 11:25, 28 kwi 2017

dominika_ napisał(a)
Poszalałaś z tymi zakupami
Domi, część tylko dla mnie Ja muszę jeszcze graba jednego dokupić i koniec. No chyba że coś w oko wpadnie

AngelikaX napisał(a)

Jakie zakupy! Hakone całkiem spore jak na tą porę
w sumie prawda

nawigatorka napisał(a)
Super zakupy. A co do sprzętu F. To wszystko chyba od nich mam i bardzo chwale. Łopata jedynie pękła i musieliśmy kanapowca ale wcale się jej nie dziwie
ja do tej pory miałam tylko szpadel i grabie, nie ma porównania do tych tańszych.

anna_t napisał(a)

pamiętam to Twoje podsumowanie ale chętnie znowu je przejrzałam, masz swoje ulubione? ktoreś zawiodły?
jak co roku zawodzą mnie miskanty ML, rozplenice i w tym roku ID, bardzo słabo wygląda

Co do ulubionych, to oczywiście wszystkie seslerie i trzcinnik KF. Overdam w tym roku ładnie rośnie W sumie to dpoiero za jakiś czas można będzie ocenić, bo ja znowu prawie wszystkie podzieliłam

Toszka napisał(a)

Już nie tnij bukszpanów. Teraz faza przyrostów. W czerwcu będziesz jak Edward Nożycoręki
Dzięki Toszka, dobrze że padało wczoraj bo miałam chęć sprzęt wypróbować Czyli iglaków też nie ciąć, miałam tego bonzaja przystrzyc.
Kawa 11:35, 28 kwi 2017

Iwonka rozplenica cię zawodzi?
u mnie mam nadzieję na ladne w tym roku w zeszłym były małe ale ładnie rosły
trzcinnik jest piękny
ML mam pierwszy raz i zobaczę czy da radę

ten bukszpan wygląda tragicznie
iwka 11:38, 28 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Iwonka rozplenica cię zawodzi?
u mnie mam nadzieję na ladne w tym roku w zeszłym były małe ale ładnie rosły
trzcinnik jest piękny
ML mam pierwszy raz i zobaczę czy da radę

ten bukszpan wygląda tragicznie

no zawodzi bo tylko w pierwszym roku ładnie rosną, a w kolejnych już tylko z boków gdzieś odbije, albo środek pusty albo pół kępy rośnie

bukszpan już wyrwany, szkoda, ale boję się że to jakieś paskudztwo
Kawa 11:39, 28 kwi 2017

no wszystko jak się starzeje traci swój urok
ale można wtedy dzielić - co nie mistrzyni dzielenia?
Mirka 11:44, 28 kwi 2017

U mnie tylko Hamlen ładnie każdego roku rośnie.Rozplenica Black (w tym roku nie siałam)wymarza albo wygniwa.ID.też ładnie ruszyła pomimo cięcia przy ziemi jesienią.Jednoroczne nie zawodzą