Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 13:03, 28 kwi 2017

Makusia napisał(a)

Lawendę poznałam I powiem, że bardzo przyjemnie wygląda- chyba śliczne sadzonki trafiłaś, bo wygląda na sporą i zwartą

Narzędzia widzę high class Wypłatę masz na koniec miesiąca, czy jak?

Świetne zakupy, a jak pogoda- dasz radę posadzić?
faktycznie lawenda ładna, zresztą wszystkie byliny ładne są, przywrotnik też duży.

no wypłata dzisiaj z premią to mogłam sobie pozwolić

Pada, pada no i gdzieś mi coś przecieka w domu, córka dzwoniła
Toszka 13:18, 28 kwi 2017

Buksa mógł na początek pies obsikać. Z mojego doświadczenia z obsikiwaniem roślin mogę powiedzieć tylko tyle, że potem zamieranie i grzyb idą błyskawicznie. Nauczyłam się w związku z tym albo od razu zlewać kubłem wody, albo jeśli nie zauważyłam wcześniej to wycinam gałązki. W rok dziura zabudowuje się, ale dzięki temu cała roślina jest zdrowa. Mocz jest bardzo skoncentrowany i dosłownie "pali" roślinę. Idzie martwica, a na niej żeruje grzyb.
Łączę się w bólu
Makusia 13:19, 28 kwi 2017

Oj to niefajnie przed długim weekendem, ale chyba już nawet nie ma się co dziwić- gdzie ten deszcz ma się mieścić? Może rynny nie nadążają?
Mam nadzieję, że to nic groźnego i szybko zidentyfikujesz i usuniesz problem.
iwka 13:24, 28 kwi 2017

Toszka napisał(a)
Buksa mógł na początek pies obsikać. Z mojego doświadczenia z obsikiwaniem roślin mogę powiedzieć tylko tyle, że potem zamieranie i grzyb idą błyskawicznie. Nauczyłam się w związku z tym albo od razu zlewać kubłem wody, albo jeśli nie zauważyłam wcześniej to wycinam gałązki. W rok dziura zabudowuje się, ale dzięki temu cała roślina jest zdrowa. Mocz jest bardzo skoncentrowany i dosłownie "pali" roślinę. Idzie martwica, a na niej żeruje grzyb.
Łączę się w bólu
czyli mamy winowajcę, coś tak czułam że to jego sprawka. Wykopałam go wczoraj ale jak zajrzałam do środka to aż mnie odwróciło, tak dawało szczynami, ze na wymioty się zbierało.

to może jednak ten zupełnie suchy kawałek odciąć i spróbować uratować małą cząstkę. Z tyłu jest jedna gałązka w miarę wyglądająca, może by jakiś mały lizaczek wyszedł.

no i kurcze teraz myślę, że pozbawiłam go "wuceta" to przeniesie się krok dalej na pozostałe dwa
Kawa 13:26, 28 kwi 2017

iwka napisał(a)

no i kurcze teraz myślę, że pozbawiłam go "wuceta" to przeniesie się krok dalej na pozostałe dwa

chyba trzeba jakieś głazy postawić
iwka 13:28, 28 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Oj to niefajnie przed długim weekendem, ale chyba już nawet nie ma się co dziwić- gdzie ten deszcz ma się mieścić? Może rynny nie nadążają?
Mam nadzieję, że to nic groźnego i szybko zidentyfikujesz i usuniesz problem.
coś czuję, że to poważniejsza robota, przecież nieszczęścia parami chodzą, dopiero co światło musiałam naprawiać, cały pion, to teraz jeszcze dach pewnie ech w nosie z taką robotą
Zanim przeprowadzę się do nowego domu to stary przejdzie generalny remont
iwka 13:30, 28 kwi 2017

Kawa napisał(a)

chyba trzeba jakieś głazy postawić
ja nie wiem, na mojego to nie działa mam ustawione, kilka sztuk nawet i nic, przejdzie obok i najlepiej w doniczkę z kwiatami przy wejściu nalać
Kawa 13:40, 28 kwi 2017

iwka napisał(a)
ja nie wiem, na mojego to nie działa mam ustawione, kilka sztuk nawet i nic, przejdzie obok i najlepiej w doniczkę z kwiatami przy wejściu nalać

hihi skąd ja to znam
Konieczki 14:12, 28 kwi 2017

Kurcze ale masz tych tulipanow wow
Pieknie Zabko i Ciebie
nawigatorka 15:42, 28 kwi 2017

Tez bym powiedziała ze mróz..chyba
A rozplenice to dziwne ze starzeją Ci się tak szybko. U mnie po 3 latach Ok.