Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 11:46, 05 lip 2017

Makusia napisał(a)
Iwonka, bo się na to zdjęcie nie doczekam
Iwi, Edytko- ja taką mam z B., ale nawet nie pamiętam, co na niej pisało

O niej mowa?

haha no nie doczekasz się, znowu zapomniałam ale to chyba ta sama trawka.
iwka 12:05, 05 lip 2017

anna_t napisał(a)

no to one u mnie takie jaśniejsze własnie a sadzone wtedy co mi je przesłałaś. zetne je, moze odbiją takie ładniejsze :/
a właśnei bo ja je podzielić chciałam to jak myślisz, ściąć i podzielić?
jak będziesz dzielić to zetnij od razu, po podziale i tak trochę podeschnie. Dużo Ci jeszcze potrzeba? Może z podziałem wstrzymaj się do wiosny, zawsze trochę podrośnie i pewniejszy podział będzie. Ja Ci trochę sadzonek jeszcze zrobiłam, gdzie znajdę to sadzonkuję na wiosnę będą ładne kępki

przetacznik już ze dwa tygodnie kwitnie, zobaczymy jak długo

z tym wnikaniem to ... nudy w nocy śpię jak suseł, nic mnie nie jest w stanie obudzić, dwa budziki co 3 minuty dzwonią na zmianę i czasami tylko uda mi się na czas obudzić
iwka 12:07, 05 lip 2017

babka napisał(a)

W internatach kupiłaś ? Podobuje mnie się, może też takie se sprawię ?
tak ładne sadzonki przyszły, jedna nawet kwitnąca
iwka 12:14, 05 lip 2017

kasja83 napisał(a)

Ale fajny widok. Przetacznik świetnie wygląda w takiej grupie.
nie pamiętam kiedy kupiłam ale bardzo łatwo się go dzieli, wiosną muszę na maksa rozdrobnić
iwka 12:15, 05 lip 2017

amelia_b napisał(a)
widziałam nie jest tak źle, to tylko tak wygląda

no wygląda źle, wczoraj palcem nie tknęłam, zabrałam się za coś innego każdy niech sprząta swój bałagan
iwka 12:16, 05 lip 2017

olga80 napisał(a)
śliczne widoki i wszystko takie uporządkowane
lubię Twój ogród
dziękuję Teresko
iwka 12:17, 05 lip 2017

Kasya napisał(a)

jakos nie moge trafic na takiego ladnego niskiego...
mój tak dorasta do 40 cm, nie pamiętam gdzie kupiłam, na pewno internetowo
iwka 12:19, 05 lip 2017

lutroja napisał(a)
ja mam szpaler przetacznika i właśnie się zastanawiam czym go podsadzić, myślałam o hostach, ale miejsce słoneczne i chyba trawy będą lepsze
w trawach fajnie będzie wyglądał dokładnie nie pamiętam nazwy ale coś mi świta że to first glory.
iwka 12:21, 05 lip 2017

Dziewczyny co z tą złamaną brzozą ? będzie coś z niej czy w kąt wsadzić? ok. metrowy przewodnik złamany, gałązki po bokach ładne ale jak to teraz będzie rosło ?
Makusia 12:36, 05 lip 2017

iwka napisał(a)
Dziewczyny co z tą złamaną brzozą ? będzie coś z niej czy w kąt wsadzić? ok. metrowy przewodnik złamany, gałązki po bokach ładne ale jak to teraz będzie rosło ?

Pokazywałaś zdjęcie? A co z tym przewodnikiem zrobiłaś? Ja kiedyś u swojej zasmarowałam pastą ogrodniczą i skleiłam taśmą malarską Poskutkowało
Nie radzą Ci taśmy malarskiej stosować, bo pewnie są jakieś specjalne ogrodnicze, ale moja brzoza była zwykła, złamana była gałąź, nie przewodnik i specjalnie nie rozpaczałabym, gdyby się "nie zrosło".
Zapytaj może Mazana, on prawdę Ci powie.