Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:56, 11 wrz 2017

zoja napisał(a)
wow! rozmnażalnik powala
dzięki Zoja

a powiedz mi co zrobić, wczoraj zmokły mi tulipany, zapomniałam schować. Suszę je ale z worków nie wyjmowałam, nie chciałam zeby się pomieszały, boje się zeby nie zapleśniały, sadzić ?
zoja 11:03, 11 wrz 2017

iwka napisał(a)
dzięki Zoja

a powiedz mi co zrobić, wczoraj zmokły mi tulipany, zapomniałam schować. Suszę je ale z worków nie wyjmowałam, nie chciałam zeby się pomieszały, boje się zeby nie zapleśniały, sadzić ?

nie byłam w takiej sytuacji, ale chyba bym posadziła - z resztą piszą że sadzi się od wrzesnia
iwka 11:06, 11 wrz 2017

zoja napisał(a)

nie byłam w takiej sytuacji, ale chyba bym posadziła - z resztą piszą że sadzi się od wrzesnia
przelało je po całości, z worków kapało posadzę jednak, szkoda cebul.
AniMa 11:18, 11 wrz 2017

A masz zdjęcie, aby pokazać takie sadzonki już 2 letnie? jestem ciekawa jak one szybko w masie przybierają i jak gęsto trzeba je potem wsadzać?
JoannaDe 11:31, 11 wrz 2017

Ania, ja za rada Iwonki tez spróbowałam w zeszłym roku rozmnożyć rozchodnika. Miałam taka ułamaną gałązkę , wysokości gdzieś ja wiem, maks 10 cm. Dzisiaj to krzaczek sporek wielkości. Jak Iwonka pozwoli to wstawię Ci zdjęcie. Ewentualnie jak chcesz to cyknę i wstawię u siebie.
iwka 11:38, 11 wrz 2017

AniMa napisał(a)
A masz zdjęcie, aby pokazać takie sadzonki już 2 letnie? jestem ciekawa jak one szybko w masie przybierają i jak gęsto trzeba je potem wsadzać?
o pojedynczą sadzonkę u mnie trudno, bo rosną w szpalerze lub w grupie, ale wszystkie sadzone były w maju 2015 r,z malutkich kilkucentymetrowych sadzonek. Bynajmniej te zwykłe, które mam rosną dość szeroko, jedna kępa pewnie 40-50 cm po dwóch latach ma

edit. o tu kawałek widać, to jest dwuletnia sadzonka i cały rok z nimi latam, przesadzane były chyba już z pięć razy
Kawa 11:40, 11 wrz 2017

Iwonka no wooooww
przechowalnik pierwsza klasa!!!!
super że miskant kwitnie ale te twoje trzcinniki w oddali CUDNE!
iwka 11:44, 11 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Ania, ja za rada Iwonki tez spróbowałam w zeszłym roku rozmnożyć rozchodnika. Miałam taka ułamaną gałązkę , wysokości gdzieś ja wiem, maks 10 cm. Dzisiaj to krzaczek sporek wielkości. Jak Iwonka pozwoli to wstawię Ci zdjęcie. Ewentualnie jak chcesz to cyknę i wstawię u siebie.
nie ma problemu, wstawiaj pisałam już kiedyś jak mi znajomy sadzonki robił, miałam kilka bardzo słabych i wiotkich gałazek, posadziłam w szpalerze co metr chyba a on mówi że jak chcę szpaler to trzeba sadzonki zrobić. Ciach, połamał te co miałam na drobne, palcem zrobił dziurkę i siup posadzone
nawigatorka 11:47, 11 wrz 2017

ale masz rozmnażalnik. podziwiam
JoannaDe 11:47, 11 wrz 2017

iwka napisał(a)
nie ma problemu, wstawiaj pisałam już kiedyś jak mi znajomy sadzonki robił, miałam kilka bardzo słabych i wiotkich gałazek, posadziłam w szpalerze co metr chyba a on mówi że jak chcę szpaler to trzeba sadzonki zrobić. Ciach, połamał te co miałam na drobne, palcem zrobił dziurkę i siup posadzone

Wrzuciłam u siebie

Ja za Twoja rada właśnie tak zrobiłam. W zeszłym roku pytałam się Ciebie o ten Twój szpaler i tak mi doradziłaś :*