Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:47, 28 wrz 2017

JoannaDe napisał(a)
Iwona zobacz Małe porównanie

Pierwsze zdjęcie wstawiałaś w 2015...

haha Asia no to było dwa lata temu, w sumie na forum jestem dłużej ale od 2015 zaczęłam prawdziwą rewolucję Dzięki Tobie przeszperałam swoje początki i znalazłam jeszcze fajne porównanie bonzaja

w lipcu 2013 pytałam czy można tego krzaczora ciąć, nie pamiętam ale pewnie cięłam go wtedy

rosnie w tym samym miejscu

iwka 12:52, 28 wrz 2017

Kasya napisał(a)

lezaczek ci sie teraz nalezy, bez wyrzutow sumienia
Kasiu do leżaczka to jeszcze trochę, na razie chociaż w taczce bym posiedziała
iwka 12:55, 28 wrz 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowite jak się rozchodnikowa rabata zmieniła
mnie też zadziwia ten rozchodnik, rośnie jak szalony powtórzę go chyba z tyłu gdzieś, bardzo długo kwitnie, biały już brzydki a on dopiero się rozkręca
Kawa 13:18, 28 wrz 2017

hihihi jaki avataa

kurcze faktycznie rozplenica jakaś

ale u mnie te miskany to dużo większe iż u ciebie

mam avalanche
na 4 sadzonki 2 ładnie rosną 2 są podlewanae przez psy więc tak sobie

lubię do chociaz nie jest tak spektakularny jak KF
ale nie łapie tak rdzy
AniMa 13:38, 28 wrz 2017

Ale fajny avatarek Tez tak czasami se siędę

Iwonka przód masz wymuskany to i tył wymuskasz...Bonsai wymuskany, że ho-ho! Odnośnie drzew na tyły...u siebie widzę brzozy....i 1 ambrowca gdzieś na środku, tylko dlatego, aby było nawiązanie do frontu...nie wiem, ajkie Ty masz zapędy
iwka 13:53, 28 wrz 2017

AniMa napisał(a)
Ale fajny avatarek Tez tak czasami se siędę

Iwonka przód masz wymuskany to i tył wymuskasz...Bonsai wymuskany, że ho-ho! Odnośnie drzew na tyły...u siebie widzę brzozy....i 1 ambrowca gdzieś na środku, tylko dlatego, aby było nawiązanie do frontu...nie wiem, ajkie Ty masz zapędy
haha tak się zapędziłam że mam uwaga : perukowca, nigrę, catalpę i grujecznika no grabów nie wymieniam już bo one były przemyślane.

aaa jeszcze malutką świdośliwę mam

brzozy też raczej na 100 % bym chciała z tyłu umieścić, myślałam o tej stronie za garażem. tu gdzie te koła, przykładowo namalowane

z kolei na samym końcu działki jest spory spadek i tam zawsze wiosną mokro, brzozy może by trochę osuszały teren, ale to taka wschodnia bardziej strona i słońce by zasłaniały.
iwka 13:55, 28 wrz 2017

Kawa napisał(a)
hihihi jaki avataa

kurcze faktycznie rozplenica jakaś

ale u mnie te miskany to dużo większe iż u ciebie

mam avalanche
na 4 sadzonki 2 ładnie rosną 2 są podlewanae przez psy więc tak sobie

lubię do chociaz nie jest tak spektakularny jak KF
ale nie łapie tak rdzy
dużo większe ? hi ja myślałam że moje w miarę rosno

to chyba sobie odpuszczę tego trzcinnika
AniMa 13:59, 28 wrz 2017

Jeżeli posadzisz brzozy tam gdzie czerwone kółka , to nie zasłonią Ci warzywniaka...tylko jeden róg będzie miał ażurkowy cień:0
I... faktycznie rozpęd masz do drzew Idę patrzeć na Twoje graby jeszcze
Anda 14:04, 28 wrz 2017

Nooo, Ty to masz jeszcze mnostwo miejsca i mozesz sobie poszalec z drzewami Moj ogrodek w Twoim zmiescilby sie chyba ze 4 razy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
iwka 14:18, 28 wrz 2017

AniMa napisał(a)
Jeżeli posadzisz brzozy tam gdzie czerwone kółka , to nie zasłonią Ci warzywniaka...tylko jeden róg będzie miał ażurkowy cień:0
I... faktycznie rozpęd masz do drzew Idę patrzeć na Twoje graby jeszcze
pasowały by mi tu, ale raczej nie mogą być bo będą zaslaniać. I tak muszę posadzić tuje bo sąsiedzi będą budowę zaczynać. Od tui musze się z warzywnikiem odsunąc pewnie ze dwa metry, ale przeznaczone mam ok 15 to świat i góra na moje chciejstwa warzywne