Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 11:38, 06 paź 2017

Makusia napisał(a)
Iwi no to cisów masz chyba dosyt? Rozumiem, że starczy na wszystko, co zaplanowałaś?
haha powinno tylko że ja nie miałam na nie planu a teraz muszę się do nich dostosować
iwka 11:41, 06 paź 2017

mrokasia napisał(a)

Hi, hi, coś w tym musi być - jako żabka do góry brzuszkiem się wylegiwała
chyba się starzeję jeszcze ze dwa, trzy lata temu mogłam plackiem na słońcu leżeć godzinami, teraz to tak delikatnie bo dłużej już mnie denerwuje, zaraz zaczynam do cienia uciekać
mrokasia 11:56, 06 paź 2017

iwka napisał(a)
chyba się starzeję jeszcze ze dwa, trzy lata temu mogłam plackiem na słońcu leżeć godzinami, teraz to tak delikatnie bo dłużej już mnie denerwuje, zaraz zaczynam do cienia uciekać

no to ja już jestem stara od dawna
olga80 11:57, 06 paź 2017

iwka napisał(a)
haha Asia no to było dwa lata temu, w sumie na forum jestem dłużej ale od 2015 zaczęłam prawdziwą rewolucję Dzięki Tobie przeszperałam swoje początki i znalazłam jeszcze fajne porównanie bonzaja

w lipcu 2013 pytałam czy można tego krzaczora ciąć, nie pamiętam ale pewnie cięłam go wtedy

rosnie w tym samym miejscu

Piękna metamorfoza warto robić takie porównania bo widać jaki ogrom prac wykonane jest.Pod bonzajem to jaka trawka rośnie ?
iwka 12:02, 06 paź 2017

Stwierdzam, że ten placyk przy blaszaku to był słaby pomysł. Ja nie wiem, ale jak już jestem czegoś pewna i prawie to zrobię to zaraz mi się odmienia. Nie mogę już ze sobą wytrzymać Każdy następny pomysł wydaje się już trafiony i jestem pewna ze będzie super, za chwilę stwierdzam że lipa jakaś nieogarnięta jestem

dlaczego mi nie pasuje?
po 1 : za blisko domu ( 10-12 metrów)
po 2 : jak wiecie, inspiracją dla mnie był placyk Kasi siakowej, w otoczeniu brzóz, na siłę chciałam te brzozy wcisnąć między placykiem a garażem, przesuwałam nawet krawężniki o metr dalej i spowodowało to że przysunęłam się tylko bliżej domu
po 3 : ma to być miejsce również do palenia różnych suchych pozostałości, więc nie chciałabym, żeby mi wszystko do domu szło
po 4 : nie będzie to jakieś super eleganckie miejsce, palenisko ze zwykłych krawężników i ławki, więc uznałam że spokojnie może być oddalone dalej

i co wymyśliłam ? uwaga kolejny mój mądry pomysł

iwka 12:09, 06 paź 2017

mrokasia napisał(a)

no to ja już jestem stara od dawna
iwka 12:10, 06 paź 2017

olga80 napisał(a)

Piękna metamorfoza warto robić takie porównania bo widać jaki ogrom prac wykonane jest.Pod bonzajem to jaka trawka rośnie ?
Tereniu, to Ice dance
mrokasia 12:10, 06 paź 2017

iwka napisał(a)
Stwierdzam, że ten placyk przy blaszaku to był słaby pomysł. Ja nie wiem, ale jak już jestem czegoś pewna i prawie to zrobię to zaraz mi się odmienia. Nie mogę już ze sobą wytrzymać Każdy następny pomysł wydaje się już trafiony i jestem pewna ze będzie super, za chwilę stwierdzam że lipa jakaś nieogarnięta jestem

dlaczego mi nie pasuje?
po 1 : za blisko domu ( 10-12 metrów)
po 2 : jak wiecie, inspiracją dla mnie był placyk Kasi siakowej, w otoczeniu brzóz, na siłę chciałam te brzozy wcisnąć między placykiem a garażem, przesuwałam nawet krawężniki o metr dalej i spowodowało to że przysunęłam się tylko bliżej domu
po 3 : ma to być miejsce również do palenia różnych suchych pozostałości, więc nie chciałabym, żeby mi wszystko do domu szło
po 4 : nie będzie to jakieś super eleganckie miejsce, palenisko ze zwykłych krawężników i ławki, więc uznałam że spokojnie może być oddalone dalej

i co wymyśliłam ? uwaga kolejny mój mądry pomysł

placyk przy blaszaku to był bardzo dobry pomysł tylko ... blaszak stoi za blisko domu
iwka 12:10, 06 paź 2017

zdjęcia nie mogę załadować
iwka 12:15, 06 paź 2017

mrokasia napisał(a)

placyk przy blaszaku to był bardzo dobry pomysł tylko ... blaszak stoi za blisko domu
mówisz ? kurcze 20 metrów jest. Teraz bym go tu nie postawiła, ale przeniesienie już przerabiałam i mowy nie ma, jest tak zabezpieczony że żadna wichura mu nie straszna. Deski nawet juz mam zakupione na obicie. Może uda się go jakoś ukryć trochę, przy nim ma być pregola-altana i liczę na to, że jak połączę to w całość to nie będzie tragedii