Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Kawa 09:17, 11 maj 2018

au mnie przetrwała halmeln padła black beauty

a kiedy można ściąć seslerię heuflerianę?
iwka 09:19, 11 maj 2018

Mirka napisał(a)
Iwonka nie wiem czy doczytałaś ale napisałam ci że Carex Amazon Mist wysiewałam
Ps. Trawki mega śliczne
tak czytałam spróbuję może i ja z jakimś carexem, tylko w przyszłym roku, bo już usunęłam prawie wszystkie kwiaty
iwka 09:20, 11 maj 2018

Kawa napisał(a)
au mnie przetrwała halmeln padła black beauty

a kiedy można ściąć seslerię heuflerianę?
właśnie wczoraj zastanawiałam się nas swoją heuflerianą, chyba ją już przytnę, przekwita i rozlazła się robi
iwka 09:25, 11 maj 2018

kasja83 napisał(a)

Iwonka ciężko stwierdzić...u innych zakwitły-Zobaczę co będzie się działo w przyszłym sezonie. Po czosnkach też widzę, że zeszłoroczne coś marniejsze są-ale opcji, zeby wygrzebywać cebule z ziemi nie ma.Trudno-ograniczę inwestycję w cebule.
ja posadziłam kilka opakowań krzyśków i 4 chyba kwitną, tylko w dodatku to nie krzyśki a jakieś małe wypierdki, a kupione kilka lat gladiatory w ubiegłym roku były już słabiutkie, a w tym nie dość, że jest ich więcej to jakieś grubsze. Może cebule się muszą zregenerować W każdym razie tulipany już nie zdążą, bo wszystkie liście już wyrwałam
margaretka3 09:26, 11 maj 2018

iwka napisał(a)
Mam KF, overdama właśnie i krótkowłosego. Ten ostatni w zeszłym roku kupiłam, bardzo ładny. Podzieliłam wiosną i niestety jakoś słabo się zbiera, no ale co się dziwić z trzech zrobiłam chyba 16

O matulu, to mam nadzieję, że mój przeżyje, bo z 1 zrobiłam 12... w ten upał...
iwka 09:26, 11 maj 2018

DorKa napisał(a)
Twoje rozchodniki chyba na sterydach
haha tak zabijają mi hortensje i musiałam od ich strony wyrwać kilka gałęzi
Kawa 09:27, 11 maj 2018

a to może ciachnę trochę to bedzie lepiej wyglądać

ja cześć tulipaów też ciachęłam
a czochów nie wykopywałaś?
iwka 09:29, 11 maj 2018

margaretka3 napisał(a)

O matulu, to mam nadzieję, że mój przeżyje, bo z 1 zrobiłam 12... w ten upał...
to jeszcze lepiej niż ja listki pousychały, kilka tylko zielonych, myślałam o przycięciu ale się obawiam, czy go końca ich nie załatwię. Trzeba chyba korzonkiem podlać.
AsiaK_Z 09:30, 11 maj 2018

iwka napisał(a)
ogólnie nie jest źle, gracki ruszyły, ML słabo ale żyją, kupione w ubiegłym roku jedna lepiej druga gorzej ale nadzieja jest zawiodły mnie natomiast dwuletnie rozplenice litle boy, padły na amen

U mnie z kolei ML się "odmeldował"; poczekam jeszcze trochę, ale prawdopodobnie zasili kompost
iwka 09:32, 11 maj 2018

Kawa napisał(a)
a to może ciachnę trochę to bedzie lepiej wyglądać

ja cześć tulipaów też ciachęłam
a czochów nie wykopywałaś?
część miałam w donicach i te są ok. Stare zimowały w glebie. W ubiegłym tygodniu w garażu znalazłam całą donicę cebulek, chyba jakieś białe i główkowate, no teraz to już nie będę sadzić, nie wiem jak je przechować do jesieni.