Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 22:53, 01 maj 2016

babka napisał(a)

no to mam odpowiedż bo właśnie zauważyłam, że chyba w tym roku są mniejsze niż rok temu. Szkoda
gdzieś czytałam, że cebulki się dzielą, może mają okres przejściowy i po jakimś czasie te młode będą kwitły Ja w tym roku wykopuję czosnki, to zobaczę co tam w tych cebulach piszczy
iwka 22:55, 01 maj 2016

babka napisał(a)
Jarzmianki mi się nie chcą pokazać
moje też dopiero wylazły, czekaj Twoje też się pokażą Dzisiaj dopiero zauważyłam że hameln ma po kilka nowych kłosów, ale jakoś tak dziwnie po bokach, czekam cierpliwie
Sylvana 22:57, 01 maj 2016

Ktoś coś pisał o przedszkolu tulipanowym....że trzyma je tam chyba 2 lata i wtedy wyrastają same liście a na trzeci kwitną....chociaż może to był rok i na drugi kwitną...nie pamiętam....u mnie jak były tylko liście to wywaliłam
iwka 23:00, 01 maj 2016

Zdjęcia dla Izy

iwka 23:04, 01 maj 2016

Sylvana napisał(a)
Ktoś coś pisał o przedszkolu tulipanowym....że trzyma je tam chyba 2 lata i wtedy wyrastają same liście a na trzeci kwitną....chociaż może to był rok i na drugi kwitną...nie pamiętam....u mnie jak były tylko liście to wywaliłam
ja też same liście wyrywam Z przedszkolem lilii to miałam do czynienia, z cebulek przybyszowych, dosłownie takich ok cm po dwóch latach wyrosły już ładne, ale czy zakwitną w tym roku?
jazzy 23:04, 01 maj 2016

Piękne te zdjęcia dla Izy
babka 23:07, 01 maj 2016

iwka napisał(a)
moje też dopiero wylazły, czekaj Twoje też się pokażą Dzisiaj dopiero zauważyłam że hameln ma po kilka nowych kłosów, ale jakoś tak dziwnie po bokach, czekam cierpliwie

ale te Twoje nie chcą mi się pokazać, znaczy się zdjęcia się nie otwierają Ja nie mam jarzmianek
Moja hameln jedna ma coraz więcej zielonego i też właśnie tak po bokach,może one tak mają ? u drugiej cisza ...
jazzy 23:07, 01 maj 2016

Jak wykopywałam rok temu tulipy, to też miały dużo tych małych przybyszowych, no i jak je sadziłam jesienią, to je wszystkie pooddzielałam i posadziłam i o dziwo wszystkie zakwitły Są mniejsze, ale kwitną.
iwka 23:12, 01 maj 2016

babka napisał(a)

ale te Twoje nie chcą mi się pokazać, znaczy się zdjęcia się nie otwierają Ja nie mam jarzmianek
Moja hameln jedna ma coraz więcej zielonego i też właśnie tak po bokach,może one tak mają ? u drugiej cisza ...
hahahaha to dobrze, że nie widzisz, one takie małe, że niewidoczne
iwka 23:16, 01 maj 2016

jazzy napisał(a)
Jak wykopywałam rok temu tulipy, to też miały dużo tych małych przybyszowych, no i jak je sadziłam jesienią, to je wszystkie pooddzielałam i posadziłam i o dziwo wszystkie zakwitły Są mniejsze, ale kwitną.
w queenach właśnie mam takie małe i niskie, pewnie też z przybyszowych, dziewczyny dają nawozy jakieś do cebulowych, może trzeba je właśnie trochę wspomóc ja w tym roku pierwszy raz azofoskę sypnęłam, ale to tyle co kot napłakał, bałam się żeby nie popalić