Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 10:25, 16 maj 2016

kasja83 napisał(a)
Iwona jestem fanem szerszych kadrówJa w ogóle nie wiem-czemu tak rzadko nas nimi częstujesz
kurcze, no to jest cały mój ogródek, więcej na razie nie mam, a pokazywać non stop to samo to przestaniecie do mnie zaglądać

całą działkę podzieliłam na trzy etapy, ten jest pierwszy zagospodarowany, bez sensu, bez planu. Druga część za domem po stodole, jak ogarnę pierdolnik to pokażę i mam nadzieję że coś mi pomożecie w planowaniu trzecia część będzie uuu za jakiś czas jak przeprowadzę się w końcu do nowego domu i stary rozbiorę Pierwsza i trzecia to mój cały przedogródek, więc będzie znowu rewolucja, bo trzeba będzie to połączyć jakoś w całość łatwo nie będzie
iwka 10:26, 16 maj 2016

Toszka napisał(a)
Kamilko, daj spokój - nie chodziło ani o konfrontację, ani o dowodzenie kto jest lepszy. Ot dyskusja w oczekiwaniu na wyczekiwane zdjęcia ogrodu Iwonki

A jeśli o Iwonce mowa - czemu, my, ludzie tak mamy, że swojego nie doceniamy? Hmmm?
Ja rozumiem. że puste placki i rabatki czekają na pomysła i obsadzenie, ale najbrzydszą architektoniczną koszmarę można upiększyć sprytną rabatą - każdy ma jakiegoś trupa w szafie zapraszam do mnie... mam takie widoki za płotem (łącznie z przyklejoną do płotu tzw. sławojką), że od razu humor ci się Iwka poprawi
ja to bym chciała, żeby czasami w domu ktoś mnie docenił, u Ani pisałam ostatnio że chciałabym sie nawet pokłócić o to że jałowca wycięłam, czy tuje opierniczyłam tak, że patrzeć się na nią nie da a tu nic, cisza ... Ale jak kolega przyjedzie to kawkę się robi w "moim" ogródku i słucha się komplementów i rośnie się w piórka i słyszę tylko: tak, tu rozbierzemy altankę, tu posadzimy drzewa itd. Więc ostatnio powiedziałam, że następną kawkę zaserwuję im w nowym ogrodzie z tyłu w tym pierdolniku postawię stolik, dwa pustaki i niech sobie tam kawkują w pięknym otoczeniu zielska kamieni, szkieł, gruzu

po kawałeczku doprowadzam do ładu moją przestrzeń ale ja naprawdę lubię swoje zakątki znam każdy centymetr swojej działki, wiem gdzie co rośnie, rano jak nie zaśpię przelecę wszystkie rabaty, zagadam, pochwalę a to że wzdycham do każdego innego ogrodu, ot taka natura, większość tak chyba ma
iwka 10:26, 16 maj 2016

Kawa napisał(a)

Toszka wiem ale jakoś głupio mi się zrobiło bo może faktycznie tak to zabrzmiało jakbym klepała moje dzieci hehehe
trzeba jednak dobzre się zastanowić zanim się coś napisze

a faktycznie kazdy ma jakieś "strupa" w ogródku
no właśnie, nie jedna miała już problemy bo coś tam za dużo powiedziała czy pokazała, ja wolę byś ostrożniejsza, chociaż i tak wiele osób już mnie podgląda i na bieżąco wiedzą co i jak a myślałam, że nikt mnie tu nie znajdzie
Juzia 10:32, 16 maj 2016

Hahahaha! Kawka na pustaku w pierdolniku!!!
No boskie!

Kawa 10:33, 16 maj 2016

iwka napisał(a)
no właśnie, nie jedna miała już problemy bo coś tam za dużo powiedziała czy pokazała, ja wolę byś ostrożniejsza, chociaż i tak wiele osób już mnie podgląda i na bieżąco wiedzą co i jak a myślałam, że nikt mnie tu nie znajdzie

człowiek uczy się całe życie hehe
no trudno opinia o mnie poszła w świat ale przeżyję i się nauczyłam żeby nie paplać

Iwonka altanka do rozbiórki? będziesz tam coś stawiać czy na razie się nad tym nie zastanawiałaś?
iwka 10:35, 16 maj 2016

Juzia napisał(a)
Hahahaha! Kawka na pustaku w pierdolniku!!!
No boskie!

jak mnie zezłości to tak zrobię wyjdę sobie elegancko z tacą i powiem: panowie zapraszam do królestwa małżonka
iwka 10:38, 16 maj 2016

Kawa napisał(a)

no trudno opinia o mnie poszła w świat ale przeżyję i się nauczyłam żeby nie paplać

Iwonka altanka do rozbiórki? będziesz tam coś stawiać czy na razie się nad tym nie zastanawiałaś?
nic nie będę w tym miejscu stawiać, jakąś altanę czy coś innego planuję za domem właśnie. Tu było dobrze bo stary dom mam na przeciwko, więc z drzwi prosto do altanki. Tu bedą nasadzenia jakieś, tylko pomysłu brak, żeby stare nasadzenia połączyć z nowymi
Juzia 10:45, 16 maj 2016

iwka napisał(a)
jak mnie zezłości to tak zrobię wyjdę sobie elegancko z tacą i powiem: panowie zapraszam do królestwa małżonka

No nie mogę!!!
Hehehehe

To ja do garażu będę gości małża zapraszać
Ludwika 10:46, 16 maj 2016

iwka napisał(a)
Wiesz, kiedyś jak rosły świerki przy drodze to było miło, teraz niestety już nie jest. Mieszkam przy dość ruchliwej trasie, ludzi dużo sie przewija i każdy zagląda. Mało siedzimy w niej, dosłownie kilka razy w sezonie, teraz bardziej służy za składzik, każdy coś tam wrzuci a ja tylko sprzątam bałagan, żeby z drogi nie było widać Dach cieknie jak sito, w sobotę jak zaczęło lać wyskoczyłam z parasolką stipę schować i wpadłam do tej altanki, to mąż z córką śmieli się ze mnie, że stałam w niej z parasolką Idzie do rozbiórki, postanowione

Czyli będzie rewolucja Super!
anbu 11:02, 16 maj 2016

iwka napisał(a)
po kawałeczku doprowadzam do ładu moją przestrzeń ale ja naprawdę lubię swoje zakątki znam każdy centymetr swojej działki, wiem gdzie co rośnie, rano jak nie zaśpię przelecę wszystkie rabaty, zagadam, pochwalę a to że wzdycham do każdego innego ogrodu, ot taka natura, większość tak chyba ma

O krczak ale ładnie napisane, rozmarzyłam się normalnie. Iwka chciałam Cię jeszcze zapytać o cisy które sadziłaś, te duże. Jak się mają, napisz proszę Czy się już otrząsnęły po przeprowadzce?
Moje trochę żółkną. Mam stresa

Toszko czy one mogą/mają tak żółknąć?

Kawa napisał(a)

Kami forum trudne jest. Ja sama czasem coś palnę a powinnam się w język ugryźć Napisałam kiedyś w żartach, że zgwałciłam swego chłopa (oczywiście w jakimś kontekście) i mam wrażenie ludzie nie wyłapali z tekstu nic innego tylko właśnie to żem gwałcicielka
No widzisz jaką ja mam opinię na forum - Baby gwałcicielki Luz
Kami kofffamy Cię wszystkie, no