Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

amelia_b 11:53, 26 lip 2015

A iwkę znów gdzieś wcieło?Ale tak między nami, strasznie ci zazgroszcze tych hortensji i rozchodników okazałych jak to przy końcówce lata wybuchnie to o matko
MAD 10:24, 27 lip 2015

Metamorfoza fantastyczna. Super się udało z tymi świerkami. Ja mam 3 ogromne świerki na drugiej stronie działki. Mają chyba ze 20 metrów jak nie więcej. Pod nimi susza i pełno igieł. Nic nie rośnie. Szansa jest, że 2 będziemy mogli wyciąc przy robieniu ogrodzenia.
iwka 18:57, 27 lip 2015

Kawa napisał(a)
hej Iwonka
no przemiana super
widac ile cie to kosztowalo

a co to jest w donicach takie trawy ciemne?

kosztowało i to sporo, mam nadzieję, że za jakiś czas nie będę już tak tego odczuwała

trawka to rozplenica Vertigo, niestety nie zimuje, chociaż czytałam,że w chłodnych pomieszczeniach może się udać. Ja płaciłam za sadzonki po 8 zł, więc nie jest to jakaś kolosalna kwota, a warto. Buziak
iwka 19:01, 27 lip 2015

Nina
Mirka
Iwcia
Marta

Bardzo, bardzo dziękuję, takie słowa powodują, że chce się dalej robić kolejne rabaty
iwka 19:04, 27 lip 2015

babka napisał(a)

Czego jak czego ale że moje biedne podwórko będzie dla kogoś inspiracja to się nie spodziewałam Fajnie wyszła ta obwódka i właśnie patrząc na zdjęcia coś mi przypomniała Pomysł superowy miałaś!, a moje pomysły ? hmmm na miarę potrzeb ... i możliwości
Fajnie że masz zdjęcia z przed. Może kiedyś też sie pokuszę o taką fotometamorfozę

Ja odkąd jestem na ogrodowisku, nauczyłam się, że bez aparatu nie wychodzę do ogrodu, zdjęć mam tyle, że jak przyjdzie coś znaleźć to ohoho
iwka 19:12, 27 lip 2015

amelia_b napisał(a)
A iwkę znów gdzieś wcieło?Ale tak między nami, strasznie ci zazgroszcze tych hortensji i rozchodników okazałych jak to przy końcówce lata wybuchnie to o matko

a no wcięło, miałam imieniny mamy, więc prawie cały dzionek świętowaliśmy z rodzinką

co do hortencji to chyba jednak efektu wow nie będzie, sobotnia wichura połamała część, jedna to została się tylko o jednym kwiatku

Tak w ogóle to mam podejrzenia czy te moje hortensje to na pewno wszystkie Vanilki. Dwa krzaki mają sztywne pędy, takie bordowawe, liście ciemne, kwiaty jeszcze nie rozwinięte do końca, ale takie duże pojedyńcze kwiatki.
Pozostałe mają jakieś takie wiotkie gałazki, prawie już rozwinięte drobniutkie kwiatki. O co chodzi? nie wiem
iwka 19:18, 27 lip 2015

MAD napisał(a)
Metamorfoza fantastyczna. Super się udało z tymi świerkami. Ja mam 3 ogromne świerki na drugiej stronie działki. Mają chyba ze 20 metrów jak nie więcej. Pod nimi susza i pełno igieł. Nic nie rośnie. Szansa jest, że 2 będziemy mogli wyciąc przy robieniu ogrodzenia.

miałam to samo tylko świerków było 21 Wiem dobrze jak to jest, jak były mniejsze to mieliśmy obok oczko wodne z taką kaskadą, utrzymanie tego w czystości wymagało nie lada wyzwania, co roku na wiosnę zbierałam kamienie, czyściłam z igieł i od nowa układałam kamienie. Syzyfowa praca normalnie, ostatnie dwa lata już odpuściłam i chyba ten okropny widok właśnie spowodował chęć zmian
amelia_b 19:31, 27 lip 2015

To co połamane to do ziemi,będą nowe hortensje
iwka 21:26, 27 lip 2015

amelia_b napisał(a)
To co połamane to do ziemi,będą nowe hortensje

wstawiłam je do wazonu ale szybko podsychają, teraz oberwać kwiaty a patyki do ziemi?
amelia_b 21:33, 27 lip 2015

W ukorzeniacz i do ziemi co ci szkodzi? albo dadzą rade albo nie, z wazonu i tak wywalić trzeba w końcu będzie