Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Aurelllia 21:48, 20 sie 2017

Gosia nie zalewa Cię tam ? Bo tak leje, normalnie w lesie tropikalnym teraz mieszkamy Ładnie ulicę Wiejską wyasfaltowali Teraz nad stawy się świetnie jedzie rowerkiem
Gosiek33 10:08, 21 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Podokienna pięknie wygląda.

W końcu jestem z niej zadowolona... prawie
Gosiek33 10:09, 21 sie 2017

vts napisał(a)
Witaj, aż muszę się odezwać i napisać że piękna rabata pod oknem, ładny masz ogród, widać ile pracy w niego wkładasz.

Dziękuje, nie da się ukryć ale jak żyć bez pracy?
Gosiek33 10:09, 21 sie 2017

pestka56 napisał(a)
Rozpasała się ta rabata Pięknie

Jeszcze trochę w nóżki coś muszę wsadzić
Gosiek33 10:22, 21 sie 2017

Kasya napisał(a)

o masz...ale ty niespodzianki robisz
dopiero bylam i nie poznaje

co to za jezowki ?

a te miskanty ? posadzilas taki pas ? gdzie sasanki ?

ladnie jest

Zapraszałam Jeżówki wysadzone z tyłu rabaty przy bramie, tam za niskie były - niska Butterfly Kisses, wyższa nie jestem pewna może Raspberry Truffle

Jednego miskanta dosadziłam to tamtych dwóch pod oknem, a te dwa nowe posadziłam z boku nowej kaliny koreańskiej na pniu. Wywaliłam stąd ogromną poduchę floksa szydlastego. Sasanki zaginęły w gąszczu jeżówek i żurawek.

Gosiek33 10:27, 21 sie 2017

Aurelllia napisał(a)
Gosia nie zalewa Cię tam ? Bo tak leje, normalnie w lesie tropikalnym teraz mieszkamy Ładnie ulicę Wiejską wyasfaltowali Teraz nad stawy się świetnie jedzie rowerkiem

Jakoś te deszcze nie były na tyle gwałtowne by woda nie zdołała odpłynąć na czas. Wiejska w końcu po latach wyasfaltowna, choć nie wiem czemu chodników nie zrobili przy takim zwężeniu drogi? Pamiętam podtopienia sprzed kilku lat gdy burzówka nie była w stanie nadążyć z odbiorem wody i całość leciała i zatapiała posesję na dole u wylotu Wiejskiej, teraz woda będzie pędziła jeszcze szybciej Tu powinna być raczej kostka, może część wody wsiąkałaby w ziemię... tak naiwnie sobie myślę
Aurelllia 12:34, 21 sie 2017

Masz rację Gosia co do tej asfaltówki, że lepsza by kostka była, ale pewnie władze zrobiły tańszym kosztem Wczoraj spacerowałam w deszczu i jak na razie studzienki odbierały tam wodę całkiem dobrze, jeszcze nie zapchane różnymi igłami i liśćmi, zobaczymy jak dalej będzie Zawsze po podwyższeniu drogi spływa ludziom potem na posesję woda, co za fajne nie jest... u mnie własnie tak było jak kostę położyli i cały czas nam stała woda w bramie... dlatego w zeszłym roku brama zmieniła miejsce a w to pociągnięta została siatka i posadzone tuje - one trochę wody wypijają i już tak nie stoi
rozark 17:17, 21 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)
Reniu czemu moja Heidi Klum tak krótko trzyma kwiat w rozkwicie? Czy to jej cecha, czy czegoś jej brak, a może za rok będzie mocniejsza? Jeden dzień i sypie się

podlewaj ją raz w tygodniu, tak z 10 l aby się głęboko ukorzeniła, wtedy nie będzie tak narażona na susze i będzie trzymać dłużej kwiat
Gosiek33 18:19, 21 sie 2017

Reniu, jednak zmienię jej miejscówkę, bo wśród lawendy i barbuli jej nie widać, pójdzie na inną rabatę. W pąkach jest długo, tylko pełen rozkwit za krótko oczy cieszy
Gruszka_na_w... 20:27, 21 sie 2017

Gosiek, kiedy barbula zaczyna kwitnienie?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies