Z doświadczenia oradzę pęcherznce tnij mocno... baaaardzo się rozrasta... a kwiatuszki śliczne... Jak się to ostatnie nazywa...? ciągle zapominam a to jedno z moich chciejstw...
Wiem Tarnina, tnę, na razie trochę tylko, wiosną potnę mocniej, ta stara pęcherznica, wysoka, ale łysa bo sektor poszedł w ruch dopiero wczesną wiosną ubiegłego roku, ale to już nieco za późno, jak na takie stare egzemplarze. Z młodymi nie przegapię
Twoje chciejstwo to werbena patagońska, takie chciejstwo ogrodowiska, gdy w ogrodniczym się na nią natknęłam nie mogłam sobie odmówić zakupu
I słusznie. Pięknie sie prezentuje. Mam nadzieję, że w tym sezonie polubi mój ogród.
Wstydzę się, ale czasu chwilowo zupełnie nie mam. Dziękuję za odwiedziny
Witam Gruszko - Twoje zdolności nie są mi obce
i Ciebie Karolu - Ty to dopiero jesteś objawieniem... w tak młodym wieku taka praca ogrodowa. Niebawem Cię odwiedzę
Uwielbiam te Twoje ptaszkowe zdjęcia )
A stipa nad wyraz udana. Eksperymentuję z nią na parapecie. Byłabym szczęśliwa, gdyby udały się podobne egzemlparze.
Choć za oknami ponuro i chłodno jednak w ogrodzie oznaki zbliżającej się wiosny już widać. Trochę czasu wygospodarowałam i przycięłam część traw i limelight mocno w tym roku pocięłam. Część patyków wg wskazówek bozgi włożyłam do słoika z wodą w oczekiwaniu na korzonki