Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:10, 27 cze 2016

Agania napisał(a)
Wszystkie ogrody rozkwitające, a u mnie dopiero zaczynają pojawiać się pierwsze kwiaty, ach ta susza dała się nam we znaki, mam nadzieję, że kwiecie trochę będzie jak przyjedziecie

Ty się Agatko nie musisz martwić brakiem kwiecia bo ogród masz tak wspaniały , że jego braku nie zauważę
sylwia_slomc... 22:10, 27 cze 2016

Agania napisał(a)

Ha, ha ja miałam w nocy jeża na sofie, pies był zbulwersowany, że ktoś zasnął na jego kanapie

Ale numer!!!
sylwia_slomc... 22:14, 27 cze 2016

Agania napisał(a)
Podziwiam pracę nad rowem, szacun dla pracowników....dla mnie niewyobrażalnie ciężka praca, co tam będzie?

Boki bedą wystopniowane i pierwszy stopień podparty kratą betonową, a w dziurki i powyżej obsadzę rośliny i byliny lubiące wilgoć, wolę to niż chwastowisko, a może wyjdzie coś ciekawego no i woda teraz jak już popłynie bedzie szumieć bo teraz to tylko leniwie płynęła w ciszy, a czasem miało się wrażenie, że stoi w miejscu
Co by nie zrobił będzie lepsze niż jest
sylwia_slomc... 22:17, 27 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Sylwia, Twój ogród jest jak wyjątkowy katalog roślin...codziennie inne kwiecie prezentujesz, to tak jakbyś otwierała codziennie inne strony książki...Dziś zachwyciłam się jukką...cuuuudna

Ale piękne porównanie mojego ogrodu Dziękuję bardzo.....książki uwielbiam czytać więc jest to dla mnie bardzo ważne co napisałaś i też wyjątkowe
W tym momencie kwitną mi 4 juki , 3 na dużym ogrodzie i 1 w podwórku, ale będzie więcej bo posadzonych jest sporo maluchów od Katki i większość żyje
sylwia_slomc... 22:21, 27 cze 2016

Katkak napisał(a)
Co powiesz na taką krzewuszkę? Jest Twoja jeśli chcesz . Dostałam dwa patyczki od Ewci z Ogródka Ewy ze dwa lata temu. Dziś przesadzałam, bo biedna już mało miejsca przy tujach miała i te patyczki cudnie się podzieliły na dwie piękne, dorodne już roślinki . Teraz i ja się podzielę, Ewcia się nie obrazi, bo bliźniacza siostra zostaje oczywiście u mnie . Zobacz jakie ma ślicznie obrzeżone listeczki . KWitnie na jasny róż, w tym roku po raz pierwszy, ale jeszcze dość skromnie .

Kasieńka kochana jesteś pewnie, że chcę
Reszta na priv
sylwia_slomc... 22:45, 27 cze 2016

na koniec dzisiaj taka inspiracja z miasta świerk z trzema przewodnikami , ale jak ładnie się prezentował. Góra jak jedno drzewo, a pnie aż trzy

roma2 21:56, 28 cze 2016

Świerk nóżki ma ładne, ale chyba ucierpiał na górze, bo bidny jakiś. Ale ja o żarnowcu miałam. W piątek "macałam" fasolki, możliwe, że one puste? Nie były pootwierane, całe, ale cieniutkie i jak dotykałam nie czułam nasion. Poczekamy jeszcze, może nabieraja mocy?

Edit: sprawdzę w przyszłą sobotę.
sylwia_slomc... 22:01, 28 cze 2016

Romcia bo one nie maja takich ziaren jak fasola tylko takie malutkie ziareneczkaSpokojnie moje jeszcze też nie są dojrzałe.....nie pamiętam dokładnie , ale chyba strączek brązowieje wcześniej
sylwia_slomc... 22:02, 28 cze 2016

Świerk w środku miasta i na bank nikt go tam nie podlewa to nie ma się co dziwić, że kondycja kiepska , ale forma fajna
eliza3 22:08, 28 cze 2016

Piękna juka, to chyba dobry rok dla nich, bo moje też wyjątkowo piękne.
Wstawiłam zdjęcia swoich, bardzo je lubię.