Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 21:15, 01 sie 2016

jolanka napisał(a)

Sylwia, tych swoich chłopaków to mogłabyś wypożyczyć Też mam troche takiej roboty

Wykonali ją super Co dostali w nagrodę?

W nagrodę były kręgle, kino i restauracja
roma2 21:15, 01 sie 2016

Świetnie chodnik wygląda . Znakomicie wykorzystaliście to co macie z niewielkimi dodatkami. No i co ważne, Babcia bezpiecznie przejdzie. Brzozy popryskałam w piątek wieczorem. Trochę szkód mi grad i wiatr porobiły, ale mąż przytomnie mnie przed lamentami powstrzymał słowami "co się martwisz, odrośnie i tak jest pięknie". I wróciłam na normalne tory myślenia. Czasem potrzebny pod bokiem taki ogrodowy abnegat. Buziam niezmiennie.
sylwia_slomc... 21:17, 01 sie 2016

Dominika11 napisał(a)
oooooo tak - jest super

astry śliczne
już kwitną ci dalie ???

Dzięki
Dalie już od trzech tygodni w pełnym rozkwicie, a astry od jakiegoś tygodniaW tym roku wszystko wcześniej, a u nas wieczory już takie jesienne
sylwia_slomc... 21:22, 01 sie 2016

Anusia napisał(a)
Pracowitych masz chłopaków. Jak to mówią 'czego Jaś się nauczy, Jan będzie umiał'. Chwalę i ja chodniczek.
Sylwia kolorów u Ciebie nie brakuje. pięknie! Hortensje uwielbiam, jeżówki. Wszystko już masz takie porozrastane. Cofnęłam się kilka stron i wypatrzyłam ketmie jak pięknie kwitnie. Mój sąsiad ma ją też w przed ogródku, więc widok mam wyśmienity.
Macham z krzyżackiego grodu

Anuś wczoraj wieczorem przeszła ulewa z wietrzyskiem - kwiaty w opłakanym stanie, ketmia leży, jedna jabłoń prawie się wywróciła, ale nad tym to akurat nie boleję bo stara, chora od dawna i tylko babcia się upiera przy niej Trawsko do kolan , a chwastów nawet w trocinówkach pełno.
Dzisiaj starczyło czasu tylko na przycięcie rdestu i oplewienie szałasu dookoła.
Za to działamy z drugim chodnikiem......niestety babcia już w gorszym nastroju co wróży zmianę pogody.....z reguły
sylwia_slomc... 21:24, 01 sie 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Świetnie ten chodnik pomyślany. I jak szybko wykonany!

Dzięki Ewka teraz działamy z drugim.....materiał różny .....w sensie kostka różnych wzorów, wielkości i kształtów, ale chociaż kolory te same......wyzwanie jest
sylwia_slomc... 21:27, 01 sie 2016

Dorota123 napisał(a)
Chodniczek wygląda świetnie.

Dzięki Ciekawe czy drugi też Wam się spodoba, bo on na razie zagadkę stanowi dla nas samychImprowizujemy
sylwia_slomc... 21:29, 01 sie 2016

abiko napisał(a)

Ależ Sylwia, nie trzeba było nie wiem jak wyszło, bo internet tutaj kuleje podobnie jak forum, obejrzę jak wrócę i nie będzie tutaj 100 stron Jak znam twojego męża i chłopaków to super ściskam mocno

Ja to myślę, że wcześniej obejrzysz na żywo
Bo za te strony to nie gwarantuję
Katkak 21:29, 01 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dzięki Ciekawe czy drugi też Wam się spodoba, bo on na razie zagadkę stanowi dla nas samychImprowizujemy

Dzięki temu powstanie cos niepowtarzalnego
sylwia_slomc... 21:33, 01 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Sylwia twój wątek pedzi jak szalony ale jak sie tak robota w rękach pali i wielgachny chodnik migiem zrobiony to co się dziwic?

Bożenko, a mnie się wydawało, że jak na urlopie będę i zajęta robotą to właśnie zwolni.......i nawet tak mi się wydawało......bo mam mało czasu
Chodnik to było wyzwanie szczególnie dla eMa bo każda płyta to ok 50 kg.
Szeroki jest na 4 czasem 5 płyt, a długi na 25 metrów i nie jest skończony bo to co za bramą zostało zostawione na następne wakacje
sylwia_slomc... 21:37, 01 sie 2016

roma2 napisał(a)
Świetnie chodnik wygląda . Znakomicie wykorzystaliście to co macie z niewielkimi dodatkami. No i co ważne, Babcia bezpiecznie przejdzie. Brzozy popryskałam w piątek wieczorem. Trochę szkód mi grad i wiatr porobiły, ale mąż przytomnie mnie przed lamentami powstrzymał słowami "co się martwisz, odrośnie i tak jest pięknie". I wróciłam na normalne tory myślenia. Czasem potrzebny pod bokiem taki ogrodowy abnegat. Buziam niezmiennie.

Romeczko też mówię, że odrośnie I wiem co mówię....przerobiłam na własnej skórze w 2013, rośliny szybko się pozbierały jakby chciały nadgonić straty i było jeszcze ładniej