Poszłam zmierzyć swoją i ma 170cm średnicy. Miałaby więcej ale na wiosnę ją przerzedziłam i już są odrosty więc w przyszłym roku chyba jej zafunduję jakieś trzymadło, żeby się nie kładła
Ja je mam pierwszy raz i razem z tytoniami ratują tą rabatę w tym sezonie bo liliowce jeszcze mikrusy - wiosną sadzone Nasionka zbiorę jak powiesz jak i kiedy
dziewczyny wrocławskie pisały ze cebule z B. im podpadły w zeszłym roku ...ze duzo przyszło niezgodnych ..albo podrabianych. zwłaszcza Marzena miała duzo ale. ana_art chyba tez tam zamawia.
cebule od nich sa na giełdzie w Tychach - może się tam wybiore?(kartką!)
PS. myslałam ze masz jakiś inny link niz ogólnie znany
napisz liste tego co naklikałaś
No nawet nie wiedziałam, że był taki wątek
A u siebie co się miałam chwalić.....ale jak już wyszło szydło z worka to owszem byłam w Jury tego dnia, bukietów i koszy było 30 szt zgłoszone, prawie godzinę zabrało nam ocenianie, bo nie chodziło tylko o wygląd, kompozycje i estetykę, ale również o skład
No i mogłam zabłysnąć przed miejscowymi florystkami z kwiaciarni ( nawiasem mówiąc też skończyłam swego czasu unijny kurs florystyczny, który nomen omen miesza mi w komponowaniu rabat, bo trochę komponuję je na zasadzie bukietów i dlatego tak upstrzone.....bo kolor ma się powtarzać i zamiast plam jednego mam plamy wszystkiego- dygresja)bo po kolei nazywałam wszystkie kwiaty polne i ogrodowe + chwasty i zioła - pełny skład bukietów podawałam
Wybraliśmy 3 miejsca + 3 wyróżnienia.
Wygrał bukiet który był w składzie niesamowicie bogaty i zrobiony z takim długim welonem spływającym w dół ......z pomidorków koktajlowych i winogron Wylądował na bocznym ołtarzu przed Figurą
No skoro Ty tak mówisz to się cieszę Od razu jak u Ciebie zobaczyłam to mi przyszło na myśl właśnie tam.......może kiedyś będzie pod nim ławeczka i miejsce widokowe na ogród. Bo mój ogród najładniej się prezentuje patrząc z góry....wszystkie rośliny odwracają główki na południe, więc ładniejsze schodząc w dół
A wiąz ładnie wygląda właśnie idąc w górę
Jeszcze nie naklikałam czekam do wypłaty
Jak zamówię to napiszę u mnie zamówienie zgodne z tym co chciałam więc złego słowa nie powiem. Ja jestem zadowolona