Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Agania 20:45, 17 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Miejscówka wiązu

Fajny, dobrze posadziłaś, na widokowym miejscu
Sylvana 20:59, 17 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dębolistna ma ok 1m dookoła luzu myślisz, że mało??? ten plaster pnia jest wielki sięga mi do połowy uda chyba

Poszłam zmierzyć swoją i ma 170cm średnicy. Miałaby więcej ale na wiosnę ją przerzedziłam i już są odrosty więc w przyszłym roku chyba jej zafunduję jakieś trzymadło, żeby się nie kładła
sylwia_slomc... 21:44, 17 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)
Kleome świecą.. dosłownie.. w tym roku ich prawie nie mam. dostałam od dziewczyn, ale jakoś są słabe..
Zapisuję się na nasionka

Ja je mam pierwszy raz i razem z tytoniami ratują tą rabatę w tym sezonie bo liliowce jeszcze mikrusy - wiosną sadzone Nasionka zbiorę jak powiesz jak i kiedy
21:52, 17 sie 2016
dziewczyny wrocławskie pisały ze cebule z B. im podpadły w zeszłym roku ...ze duzo przyszło niezgodnych ..albo podrabianych. zwłaszcza Marzena miała duzo ale. ana_art chyba tez tam zamawia.

cebule od nich sa na giełdzie w Tychach - może się tam wybiore?(kartką!)

PS. myslałam ze masz jakiś inny link niz ogólnie znany
napisz liste tego co naklikałaś
sylwia_slomc... 21:54, 17 sie 2016

Gabriela napisał(a)
O Ty! Byłaś w jury konkursu na bukiet 15 sierpnia i niczego nie napisałaś w stosownym wątku?. Ani tutaj, u siebie?. Proszę....

No nawet nie wiedziałam, że był taki wątek
A u siebie co się miałam chwalić.....ale jak już wyszło szydło z worka to owszem byłam w Jury tego dnia, bukietów i koszy było 30 szt zgłoszone, prawie godzinę zabrało nam ocenianie, bo nie chodziło tylko o wygląd, kompozycje i estetykę, ale również o skład
No i mogłam zabłysnąć przed miejscowymi florystkami z kwiaciarni ( nawiasem mówiąc też skończyłam swego czasu unijny kurs florystyczny, który nomen omen miesza mi w komponowaniu rabat, bo trochę komponuję je na zasadzie bukietów i dlatego tak upstrzone.....bo kolor ma się powtarzać i zamiast plam jednego mam plamy wszystkiego- dygresja)bo po kolei nazywałam wszystkie kwiaty polne i ogrodowe + chwasty i zioła - pełny skład bukietów podawałam
Wybraliśmy 3 miejsca + 3 wyróżnienia.
Wygrał bukiet który był w składzie niesamowicie bogaty i zrobiony z takim długim welonem spływającym w dół ......z pomidorków koktajlowych i winogron Wylądował na bocznym ołtarzu przed Figurą
sylwia_slomc... 21:58, 17 sie 2016

Agania napisał(a)

Fajny, dobrze posadziłaś, na widokowym miejscu

No skoro Ty tak mówisz to się cieszę Od razu jak u Ciebie zobaczyłam to mi przyszło na myśl właśnie tam.......może kiedyś będzie pod nim ławeczka i miejsce widokowe na ogród. Bo mój ogród najładniej się prezentuje patrząc z góry....wszystkie rośliny odwracają główki na południe, więc ładniejsze schodząc w dół
A wiąz ładnie wygląda właśnie idąc w górę
sylwia_slomc... 22:00, 17 sie 2016

Sylvana napisał(a)

Poszłam zmierzyć swoją i ma 170cm średnicy. Miałaby więcej ale na wiosnę ją przerzedziłam i już są odrosty więc w przyszłym roku chyba jej zafunduję jakieś trzymadło, żeby się nie kładła

No to powinno jej miejsca starczyć
A z tych odrostów można ją rozmnożyć? Mają korzenie???
sylwia_slomc... 22:02, 17 sie 2016

eee_taam napisał(a)
dziewczyny wrocławskie pisały ze cebule z B. im podpadły w zeszłym roku ...ze duzo przyszło niezgodnych ..albo podrabianych. zwłaszcza Marzena miała duzo ale. ana_art chyba tez tam zamawia.

cebule od nich sa na giełdzie w Tychach - może się tam wybiore?(kartką!)

PS. myslałam ze masz jakiś inny link niz ogólnie znany
napisz liste tego co naklikałaś

Jeszcze nie naklikałam czekam do wypłaty
Jak zamówię to napiszę u mnie zamówienie zgodne z tym co chciałam więc złego słowa nie powiem. Ja jestem zadowolona
22:07, 17 sie 2016
dla mnie zgodność tez bedzie wazna ..bo chce konkretne odmiany które spisałam wiosną ...i jak mi je ktoś pomyli ..albo oszuka to bede zła.

jeszcze dumam czy w necie zamawiać ...czy nie iść na zywioł i pojechac do marketów? moze tam je spotakam
sylwia_slomc... 22:14, 17 sie 2016

eee_taam napisał(a)
dla mnie zgodność tez bedzie wazna ..bo chce konkretne odmiany które spisałam wiosną ...i jak mi je ktoś pomyli ..albo oszuka to bede zła.

jeszcze dumam czy w necie zamawiać ...czy nie iść na zywioł i pojechac do marketów? moze tam je spotakam

W markecie będą bardziej prawdopodobne pomyłki.....magnolie widziałam opisane jako pnącza
a ludzie mieszają wyciągają, kombinują jak mogą