Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

06:06, 17 sie 2016
już cebule? ....no to tez musze sie zastanowić co kupić ....gdzie cebule bedziesz kupować?
Kindzia 08:48, 17 sie 2016

Ta ciemna dalia faktycznie piękna! Lubie dalie, ale z lenistwa teraz je ograniczę u siebie znacznieU mnie zostaną tylko żółte i czerwone (mam jedną taką energetyczną rabatkę).
Wrzosy już kwitną...ciekawe jak tam moje młodziaki.
Widziałam nowy nabytek wiązowy, ładne drzewko i nawet szybko są zauważalne postępy. U mnie w zeszłym roku sadzony, teraz już spore drzewko
Cebulowe...też muszę się rozejrzeć za jakimiś...
Chylę nisko głowę przed Wami, za ten ogrom pracy, który wykonujecie...

Macham
sylwia_slomc... 09:23, 17 sie 2016

Sylvana napisał(a)
Ze zdjęcia nie potrafię ocenić odległości, bo nie znam wielkości roślin, ale porównując do pnia - wydaje mi się, że zostawiłaś za mało miejsca dla dębolistnej - moja w tym roku jest potworem w porównaniu do poprzedniego a jeszcze ciągle wypuszcza nowe łodygi z ziemi - nadal się rozrasta, więc za rok pożre mi całą rabatę....a mam dla niej chyba więcej miejsca niż Ty.

Nie do uwierzenia jak to wszystko szybko urosło u Ciebie w tym sezonie

Dębolistna ma ok 1m dookoła luzu myślisz, że mało??? ten plaster pnia jest wielki sięga mi do połowy uda chyba
sylwia_slomc... 09:26, 17 sie 2016

eee_taam napisał(a)
już cebule? ....no to tez musze sie zastanowić co kupić ....gdzie cebule bedziesz kupować?

W Be..exie w necie
Mam ich sprawdzonych , kilka razy zamawiałam - raz się zdażyło na 200 cebul , że w jednym woreczku 5 szt miało grzyba, bez problemu przysłali kolejny i gratisy. Gratisy miałam zawsze dodane, ale wtedy się wyjątkowo postarali
sylwia_slomc... 09:30, 17 sie 2016

Kindzia napisał(a)
Ta ciemna dalia faktycznie piękna! Lubie dalie, ale z lenistwa teraz je ograniczę u siebie znacznieU mnie zostaną tylko żółte i czerwone (mam jedną taką energetyczną rabatkę).
Wrzosy już kwitną...ciekawe jak tam moje młodziaki.
Widziałam nowy nabytek wiązowy, ładne drzewko i nawet szybko są zauważalne postępy. U mnie w zeszłym roku sadzony, teraz już spore drzewko
Cebulowe...też muszę się rozejrzeć za jakimiś...
Chylę nisko głowę przed Wami, za ten ogrom pracy, który wykonujecie...

Macham

U mnie dalie tylko w warzywniku ze względów praktycznych
Jak się chce mieć choć w połowie tak ładnie jak u Was to mus się sprężać i starać A wiesz jak wypada porównanie młodego powstającego dopiero ogrodu z roślinami mikro w stosunku do pięknie obsadzonych dojrzałychMus pracować i siły wytężać, ważne, żeby sprawiało to radość
abiko 09:50, 17 sie 2016

Sylwia, mam zamiar podsypać popiołem, nawet sobie zostawiłam pod wszystkie róże i inne nie kwasolubne. Czy pomoże, nie mam pojęcia, bo pierwszy raz to będę robiła. Na razie znowu okazało się, że mam dziwnych sąsiadów.. i żywopłot musiałam ścinać łażąc między krzakami. Róże chore, doła mam strasznego, kosmosy mi się wszędzie panoszą tym bardziej podziwiam Twój zapał do tego kawałka..
Buziak.
sylwia_slomc... 10:48, 17 sie 2016

abiko napisał(a)
Sylwia, mam zamiar podsypać popiołem, nawet sobie zostawiłam pod wszystkie róże i inne nie kwasolubne. Czy pomoże, nie mam pojęcia, bo pierwszy raz to będę robiła. Na razie znowu okazało się, że mam dziwnych sąsiadów.. i żywopłot musiałam ścinać łażąc między krzakami. Róże chore, doła mam strasznego, kosmosy mi się wszędzie panoszą tym bardziej podziwiam Twój zapał do tego kawałka..
Buziak.

Ja pod kwasolubne też daję, ale u mnie trocinowo jest kwaśneA nie daję dużo tylko po szczypcie. Ładnie mi rośliny przezimowały, a w zeszłym sezonie też dałam popiołu jesienią. Mam go dużo jak spalę siano z łąki Sąsiadów się nie wybiera niestetyCo im znowu nie pasowało? Mówisz o tym żywopłocie na skarpie?
sylwia_slomc... 17:02, 17 sie 2016

rozplenice od Alinki i Ani
jeszcze nie za duże , ale dużo podrosły i mają szczotki

Rabata liliowcowa ,którą w tym sezonie opanowały tytonie krwawniki i kleome
najładniejsza wieczorem , albo jak pochmurno i zabójczo oszałamia zapachem

Mala_Mi 19:43, 17 sie 2016

Kleome świecą.. dosłownie.. w tym roku ich prawie nie mam. dostałam od dziewczyn, ale jakoś są słabe..
Zapisuję się na nasionka
Gabriela 20:35, 17 sie 2016

O Ty! Byłaś w jury konkursu na bukiet 15 sierpnia i niczego nie napisałaś w stosownym wątku?. Ani tutaj, u siebie?. Proszę....