Fajnie to wyglada ,te rozsypane trocinki,ja chyba zamiast wyrzucac po chomikach bede wywozic na dzialeczke np pod thuje,mam nadzieje ze nie zaszkodzi hm....
Mówisz, że taki obornik masz Ja mam spod świnki morskiej , ale nie chce mi się jeszcze trocin nosic do Szmaragdowej jak tam taki kompostownik mam_
lądują na śmietniku
No ja uzywam nie takich zwyklych trocin tylko takie drobne drewienka wielkosci trocin-drogi jak sciolke dla chomikow ale co sie nie robi jak ma sie swira hi hi
I troche szkoda mi tego wyrzucac jak dla ogrodu jest cenne hm....musze gleboko przemyslec sprawe
I pewnie skonczy sie na tym ze bede wywozic do zimy w ogrod he he
jak posprzątam kominek po paleniu ( w sezonie kiedy nie właczone pgrzewanie jeszcze 1x dziennie..w zimie rzadziej pale ...jak mrozy ) to mam popielnik popiołu ...na ilość to może pół łopaty jest i to jeszcze płaskiej ...i tak co dziennie pod inna róże dawałam ...przeszłam całość i od nowa
PS. w zeszłym roku kupiłam bardzo dobre drewno mało popiołu dawało ...bo na poczatku jak nie rozumielismy komimnka i kupowałam tanie drewno mieszane i nie sezonowane ..to było duzo popiołu czasem 2 popielniki dziennie , a ciepła palenie takim drzewem było mało.