Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:44, 04 kwi 2017

moje rosną w słońcu i wiosną,a półcieniu w pełni lata, te co w słońcu rosną szybciej
a na dużym ogrodzie wszystkie w słońcu cały rok i ładnie sobie radzą sadzone jako pojedyncze patyczki 30 cm 2 lata temu i w tym roku już trzy zakwitły
sylwia_slomc... 09:46, 04 kwi 2017

Serduszka już wielka , cyknę focię. Magnolie potrafią zaskoczyć szybkim kwitnieniem , ja myślałam, że na moje patyki z 5 lat poczekam , a tu prosze po dwóch sezonach w trzecim maja kwiaty
abiko 10:30, 04 kwi 2017

Ta Twoja serduszka to jakiś ewenement.. w życiu taka u mnie nie urośnie.

Posadziłam powojnik, ale w nogach ma trzykrotkę i już wiem, że jej korzenie źle wpłyną na powojnik. Muszę ją wysadzić, kurcze tylko gdzie
Rumianka 11:10, 04 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Taka ślicznotka zawitała

Czy to ta sama, co była w moro? U mnie żab nie ma, a jak się jakaś trafi, to moja piesie nie da jej spokoju...chce ją z bliska powąchać, a żaba jej odskakuje na odległość... i tak w kółko, więc żaba ewakuuje się za ogrodzenie i koniec żabiej przygody w ogrodzie...
sylwia_slomc... 12:07, 04 kwi 2017

abiko napisał(a)
Ta Twoja serduszka to jakiś ewenement.. w życiu taka u mnie nie urośnie.

Posadziłam powojnik, ale w nogach ma trzykrotkę i już wiem, że jej korzenie źle wpłyną na powojnik. Muszę ją wysadzić, kurcze tylko gdzie

Ja dpiero jak mi dziewczyny powiedziały, że ogromna zorientowałam się, że to nie jest norma myślałam, że wszystkie tak rosną. Kurcze nie widzę żeby mi wyłaziła z ziemi ta od Katki a ona dopiero ma cudne kwiatusie. W sprawie trzymrotki nie doradzę bo nigdy nie miałam i brak mi wiedzy na jej temat
sylwia_slomc... 12:11, 04 kwi 2017

Rumianka napisał(a)
Czy to ta sama, co była w moro? U mnie żab nie ma, a jak się jakaś trafi, to moja piesie nie da jej spokoju...chce ją z bliska powąchać, a żaba jej odskakuje na odległość... i tak w kółko, więc żaba ewakuuje się za ogrodzenie i koniec żabiej przygody w ogrodzie...

Nie ta sama, u mnie żabek sporo, ale żekotki żadko się trafiają najwięcej jest grzebiuszek ziemnych i bardzo je lubię bo się nic nie boją, a pod cegłami i kamieniami siedzą widziałam jak w nocy komary łapią
sylwia_slomc... 12:11, 04 kwi 2017

Wczoraj pierwsze zasiewy w warzywniku poczyniłam: koper, sałata ,rzodkiewka, wczesna marchew i pietruszka, posadziłam jeszcze dymkę układ inny niż był w planie
abiko 13:25, 04 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja dpiero jak mi dziewczyny powiedziały, że ogromna zorientowałam się, że to nie jest norma myślałam, że wszystkie tak rosną. Kurcze nie widzę żeby mi wyłaziła z ziemi ta od Katki a ona dopiero ma cudne kwiatusie. W sprawie trzymrotki nie doradzę bo nigdy nie miałam i brak mi wiedzy na jej temat

Poczekaj jeszcze, bo ja tą od Kasi miałam w doniczce i dopiero wczoraj zobaczyłam, że ma takie malutkie listeczki.. ona chyba wolniej startuje.

Aczkolwiek mogłam pomylić doniczki
Agania 13:48, 04 kwi 2017

Magnolie i u Ciebie coraz więcej kwiatów mają

Żabunia śliczniusia, gdzie ją znalazłaś?

Za serduszkę nie dziękuję, ale buziakuję
sylwia_slomc... 14:34, 04 kwi 2017

abiko napisał(a)

Poczekaj jeszcze, bo ja tą od Kasi miałam w doniczce i dopiero wczoraj zobaczyłam, że ma takie malutkie listeczki.. ona chyba wolniej startuje.

Aczkolwiek mogłam pomylić doniczki

A ja wczoraj odkryłam wychodzącą magę ( lubczyk) zajrzyj u Siebie czy też coś nie wychodzi ?