Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:46, 30 sie 2017

Katkak napisał(a)
Sylwia jest przepieknie, zjawiskowo po orostu.vte horty z lewej strony altanko to Vanilki? Cudnie przebarwione . Tobie rosliny nie rosną, tylko zap...

Kasieńka tak to vanilka, że w pełnym słońcu to już w kolorze w tamtym sezonie wszystko mocniej przyrosło w tym susza przystopowała to widać, ale to fakt już z roku na rok coraz więcej widać rośliny i architektura ogrodowa przestaje dominować i chowa się w zieleni. Em wczoraj sam stwierdził, że w kąciku zadumy musi belki dodać od góry, dawniej by czekał, aż Mu powiem, a teraz proszę już widzi, że jest taka potrzeba
dominika_ 16:35, 30 sie 2017

A czy Ty kobieto nie miałaś się oszczędzać?
sylwia_slomc... 16:44, 30 sie 2017

Właśnie się oszczędzałam i tylko palec wskazujący był w ruchu
A dzisiaj zakupy cebulkowe i zawilcowe mogę zawilce teraz od razu podzielić? Mają masę pąków, ale kępa duża... Żal mi nie podzielić, a nie chcę uśmiercić.

No i uszabrowałam fioletowej i bordowej hortki ogrodowej. Bo cudne, a jak zobaczyłam, że już do wylotu stoją, a cena kosmiczna to nie miałam skrupułów

Te poprzednie coś marnie się mają chyba się nie ukorzeniły
Katkak 18:26, 30 sie 2017

Słomcia, do doopy Ci nakopie jak nie przyhamujesz. Ty masz rodzinę kobito!!! Oni potrzebują Cię bardziej niż ogród.
Gabriela 20:13, 30 sie 2017

Nie wiem o co chodzi z tym oszczędzaniem sie, wszak ruch i wysiłek fizyczny to samo zdrowie, ogrodnicy żyją dłużej, itp.

Zawilca nie dziel teraz, bo może nie przeżyć, delikatne są, wsadź całą kępę, podzielisz na wiosnę,
Przeleciałam jak wicher wątek po dłuższej nieobecności i nawet namierzyłam zdjęcie Sally Holmes, widzę że rośnie w dobrych rękach i cieszy.
Podziwiałam też zdjęcia wczorajsze z rabat, jak się pięknie rozrosły, wydroślały, ogród nabiera kształtów a będzie tylko lepiej.
Katkak 20:32, 30 sie 2017

Gabriela napisał(a)
Nie wiem o co chodzi z tym oszczędzaniem sie, wszak ruch i wysiłek fizyczny to samo zdrowie, ogrodnicy żyją dłużej, itp.

Zawilca nie dziel teraz, bo może nie przeżyć, delikatne są, wsadź całą kępę, podzielisz na wiosnę,
Przeleciałam jak wicher wątek po dłuższej nieobecności i nawet namierzyłam zdjęcie Sally Holmes, widzę że rośnie w dobrych rękach i cieszy.
Podziwiałam też zdjęcia wczorajsze z rabat, jak się pięknie rozrosły, wydroślały, ogród nabiera kształtów a będzie tylko lepiej.

Gabrysiu Sylwia na serducho ma uważać.
Anusia 20:43, 30 sie 2017

Sylwia piękne kadry zapodałaś. Dziewczyny mają rację, oszczędzaj się trochę.
sylwia_slomc... 21:34, 30 sie 2017

Katkak napisał(a)
Słomcia, do doopy Ci nakopie jak nie przyhamujesz. Ty masz rodzinę kobito!!! Oni potrzebują Cię bardziej niż ogród.

Kasia , wczoraj był gorszy dzień, dziś już ok pędzlem tylko machałam, to nie męczące
sylwia_slomc... 21:36, 30 sie 2017

Gabriela napisał(a)

Sally się świetnie spisuje, to rewelacyjna róża, dziękuję
troszkę się już zmieniło od Twojej wizyty, zaczyna być widoczny szkielet ogrodu
sylwia_slomc... 21:39, 30 sie 2017

Anusia napisał(a)
Sylwia piękne kadry zapodałaś. Dziewczyny mają rację, oszczędzaj się trochę.

Jak nie ma podlewania to tylko na dwie godzinki dziennie w ogrodzie jestem i coś tam dłubię, roboty masa, ale i tak jesień idzie to już sobie ciacham na spokojnie co by ogarnąć po wiosenno letnim kwitnieniu EM skosił i od razu inaczej wygląda