Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

MirellaB 22:57, 28 wrz 2017

A ja nie przepadam za daliami i ich nie sądzę.
hanawier 22:58, 28 wrz 2017

Śliczności dalie jak i cała reszta,często bywam w Twom ogrodzie,pozdrawiam
frezja 22:59, 28 wrz 2017

Piękne te dalie.
hanka_andrus 23:00, 28 wrz 2017

Sylwio, i ja jeszcze jestem z tych co lubią dalie i je mają.
Do konkursu jednak nie staję, bo każdy preferuje jakiś jeden rodzaj dalii, a u mnie są różne. Mimo to, jest okazja do podziwiania rarytasków u innych. Pozdrawiam
Monia81 08:04, 29 wrz 2017

Dalie masz cudne, też je lubię, może są kłopotliwe z tym wykopywaniem, ale co tam, później trzymają do samych przymrozków, no i lubię je ścinać do wazonu, trochu ogrodu w domu dlatego w przyszłym roku muszę sobie te pomponowe zakupić, bo nie mam
margaretka3 08:45, 29 wrz 2017

Oj, Sebek rzucił wyzwanie! Będzie się daliowo działo
A ja chcę jedną dalię oddać, bo jest z tych ogromnych, a ja ich nie za bardzo lubię. I teraz się będę głowić, które dziewczę wesprzeć, żeby dwóm pozostałym nie podpaść Mądrości Salomonowej by mi się ciut zdało
jolanka 09:23, 29 wrz 2017

Piękne masz dalie. To były ulubione kwiaty mojego taty
Pamiętam w dzieciństwie jak sprowadzał karpy przez jakąś firmę z Krakowa. To był chyba początek lat70-tych . Wtedy w Polsce nie były tak popularne a u nas na działce było ich baaardzo dużo. Wszyscy przychodzili i podziwiali.
Chyba mam gdzieś jeszcze jakies czarno-biale zdjęcia
09:45, 29 wrz 2017
MirellaB napisał(a)
A ja nie przepadam za daliami i ich nie sądzę.

ja tez juz przetestowalam kilka dalii w poprzednich sezonach ...i jestem tego samego zdania ...dalie u mnie nie sprawdzaja sie ...choc czesto u innych podziwiam

kurdybanek wchodzi mi na frontowa rózanke ...chyba go potraktuje rundapem ...bo jego gigantyczny rozrost jest koszmarem
sylwia_slomc... 09:58, 29 wrz 2017

Wendy79 napisał(a)
Ależ masz piękne te dalie!!! Kocham, kocham, szkoda, że nie mam jak przechowywać zimą

Z przechowywaniem jest trochę zachodu to fakt , ale w sumie kwitną od lipca do pierwszych przymrozków bez przerwy, chyba nie ma innych roślin tak długo kwitnących oprócz róż
sylwia_slomc... 09:59, 29 wrz 2017

anabuko1 napisał(a)
U mnie to jakieś pojedyncze dalijki.
ale też mnie moje cieszą
A twoje to łany daliowe Piękne, szczególnie ta ciemna bordo

Ja lubię , ale nie na rabatach , dwa razy dawno temu próbowałam i zawsze mi się wywalały , a tym wysokim byle podpora nie da rady.