Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 15:04, 23 sty 2018

Mam, mam, mam ostanie pięć ciemierników mama mi kupiła( kasę Jej oczywiście oddam) ale się cieszę
Magleska 15:07, 23 sty 2018

To fajnie będziesz je w domu trzymać jak ja ? Czy na zewnątrz ? Kiedy do gruntu ?
Gosialuk 15:27, 23 sty 2018

Dobrze, że mi Sylwio przypomniałaś, to po drodze do domu zajrzę co moja biedra oferuje.
kasiek 18:01, 23 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dla porównania tak to w sezonie wyglądało

a tak teraz

Przepiekne oba widoki, super u Ciebie zima już wygląda
kasiek 18:05, 23 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mam, mam, mam ostanie pięć ciemierników mama mi kupiła( kasę Jej oczywiście oddam) ale się cieszę

Ale sie cieszę! Odpiszę tu bo u mnie wywiadówki na tapecie i korki na zaliczenia końcowe - w domu późno jestem.
Sylwuś ciemierniki ciężko sie w domu trzyma - wiem bo co roku je kupuje. Najlepiej w cghłodnym ale nie pzremarzającym miejscu i werandować co dzień (ale jak jest bez minusa, bo liscie przemarzają). Ciemierniki sa bardzo teraz rozhartowane i zima im tylko szkodzi, niestety temperatura pokojowa też więc trzeba sie nagimnastykować. Powiem Ci że w Biedrze ciemierniki sa piękne - 2 razy większe niż Lidlu i bardzo ładnie sie prezentują!

Myslę że z prymulkami jak najbardziej można tak samo postępować - ja też co roku wysadzam do ziemi - ale najpierw hartowanie
Gosialuk 18:18, 23 sty 2018

Buuuu. A ja byłam i żadnych ciemierników nie było. Tylko krokusy, narcyzy i pierwiosnki.
sylwia_slomc... 19:10, 23 sty 2018

Magleska napisał(a)
To fajnie będziesz je w domu trzymać jak ja ? Czy na zewnątrz ? Kiedy do gruntu ?

Na razie stoją u Babci na ganku, światła mają sporo, a ganek nie ogrzewany, więc się hartują. Jak mrozik puści na kilka dni i ziemia odmarznie to je zadołuję przed warsztatem w grunt, a wiosną na rabatę pod jabłoń

No i się wygadałam, gdzie nowa rabata będzie Ups
sylwia_slomc... 19:11, 23 sty 2018

Gosialuk napisał(a)
Dobrze, że mi Sylwio przypomniałaś, to po drodze do domu zajrzę co moja biedra oferuje.

I co Gosiu upolowałaś?
sylwia_slomc... 19:13, 23 sty 2018

kasiek napisał(a)

Przepiekne oba widoki, super u Ciebie zima już wygląda

A jeszcze ubiegły sezon był byle jakiMartwi mnie tylko to, że jak opady śniegu duże to odkształcają tuje i cyprysy
sylwia_slomc... 19:18, 23 sty 2018

kasiek napisał(a)

Ale sie cieszę! Odpiszę tu bo u mnie wywiadówki na tapecie i korki na zaliczenia końcowe - w domu późno jestem.
Sylwuś ciemierniki ciężko sie w domu trzyma - wiem bo co roku je kupuje. Najlepiej w cghłodnym ale nie pzremarzającym miejscu i werandować co dzień (ale jak jest bez minusa, bo liscie przemarzają). Ciemierniki sa bardzo teraz rozhartowane i zima im tylko szkodzi, niestety temperatura pokojowa też więc trzeba sie nagimnastykować. Powiem Ci że w Biedrze ciemierniki sa piękne - 2 razy większe niż Lidlu i bardzo ładnie sie prezentują!

Myślę że z prymulkami jak najbardziej można tak samo postępować - ja też co roku wysadzam do ziemi - ale najpierw hartowanie

Kasiu już się hartują na oknie na ganku, a jak mróz popuści to prymule idą na ganek, bo w tym mrozie półtora kilometra mogłyby nie zdzierżyć