Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:17, 13 maj 2016

Oakazało się, że wczorajsze posty nocą "wysłane " wysłane nie są padałam na twarz jak odpisywałam i nie klikałam wyślij po napisaniu....ale trudno się dziwić jak się śpi po 4 max 5 godz
Po pracy zakupy, dom, ogród i wracam 21.30 jak ciemno.....sprawdzam pocztę , coś napisze i padam , a przed 5 trzeba wstać.

Wczoraj ogród wzbogacił się o nową kalinę....podobna do tej u Małej Mi , ale nie identiko bo nie było, nowego powojnika i azalię. Ale nazwy i foty podam dopiero wieczorem bo w pracy nie mam. Cudnie zakwitła mi peonia drzewiasta
Betka 10:46, 13 maj 2016

Ostatnio oglądałam zdjęcia z twojego ogródka i musze przyznać ze jestem pod wrażeniem przestrzeń którą masz zagospodarowałaś bardzo ładnie! Taki dany klimacik Gratuluje zrobiłaś kawałek dobrej roboty ! A jak rośliny podrosną to juz w ogóle bomba
Nallar 11:21, 13 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dodatki się rodzą pod wpływem chwiliFocić się uczę metodą prób i błędów więc wybaczcie jak nie zawsze dobre wychodzą

Foty są dobre, nie narzekaj. A nawet jeśli byłoby coś nie tak to przecież nie wystawa fotograficzna.
Rób zdjęcia i pokazuj bo masz co.
sylwia_slomc... 11:44, 13 maj 2016

Betka napisał(a)
Ostatnio oglądałam zdjęcia z twojego ogródka i musze przyznać ze jestem pod wrażeniem przestrzeń którą masz zagospodarowałaś bardzo ładnie! Taki dany klimacik Gratuluje zrobiłaś kawałek dobrej roboty ! A jak rośliny podrosną to juz w ogóle bomba

Beatko staram się to jakoś ogarnąć , żeby miało ręce i nogiNiełatwo bo dłuuuuuugo a wąsko i pod górę. Podlewanie nastręcza mega trudności, ale na szczęście w tym roku podlewałam dopiero tylko to co w doniczkach
Fajnie, że zajrzałaś . Rady mile widziane. Procedury z rowem uruchomione czekam teraz na odpowiedź
sylwia_slomc... 11:46, 13 maj 2016

Nallar napisał(a)

Foty są dobre, nie narzekaj. A nawet jeśli byłoby coś nie tak to przecież nie wystawa fotograficzna.
Rób zdjęcia i pokazuj bo masz co.

Dzięki foty takie jaki sprzęt i doświadczenie , a moje w obu przypadkach żadneale może kiedyś się naumiem
Milka 15:05, 13 maj 2016

Sylwia, z doskoku patrzyłam, spotkanie mieliście super, u ciebie to trzeba się nachodzic, ale fajnie się juz robi; wszystko ci pięknie rosnie i kwitnie, a ta ostatnia baba, normalnie czad
Serduszka faktycznie u ciebie gigantyczna, wszystko jakoś u ciebie buja, nawet te młode
Pozdrawiam, mam nadzieję, ze jakoś na bieżąco uda mi sie byc, ale czytam, że i ty zalatana na maksa
Róże i budleje na bank zakwitną
zawitka 15:17, 13 maj 2016

Sylwia foty coraz ładniejsze bo działka coraz piękniejsza .pracy zescie włożyli mnóstwo ale warto ,Teraz jak urośnie wszystko to dopiero będzie radocha Pozdrawiam i lecę dalej
sylwia_slomc... 15:56, 13 maj 2016

Milka napisał(a)
Sylwia, z doskoku patrzyłam, spotkanie mieliście super, u ciebie to trzeba się nachodzic, ale fajnie się juz robi; wszystko ci pięknie rosnie i kwitnie, a ta ostatnia baba, normalnie czad
Serduszka faktycznie u ciebie gigantyczna, wszystko jakoś u ciebie buja, nawet te młode
Pozdrawiam, mam nadzieję, ze jakoś na bieżąco uda mi sie byc, ale czytam, że i ty zalatana na maksa
Róże i budleje na bank zakwitną

Jak tak wczoraj przysiadłam na brzozowej ławeczce to tez sobie pomyślałam , że już jest dużo fajniej niż rok temu......a najlepsze, że wiosną zeszłego roku tez mi się tak wydawało póki nie zaczęłam zgłębiać waszych cudnych ogrodów, bo wcześniej to tak przelotem podglądałam to tu to tam
Do jesieni mam nadzieję , że choć krzewy bujną.......sumak mój malutki do kolana sięga śliczny jest , ale już odrost wypuścił- uciachałam chcę mieć tylko dwie sztuki nie 200
sylwia_slomc... 15:58, 13 maj 2016

zawitka napisał(a)
Sylwia foty coraz ładniejsze bo działka coraz piękniejsza .pracy zescie włożyli mnóstwo ale warto ,Teraz jak urośnie wszystko to dopiero będzie radocha Pozdrawiam i lecę dalej

To prawda bez poświęconego czasu i wożonego wysiłku nic by dalej nie było, a tak to się chociaż coś zmienia
sylwia_slomc... 16:03, 13 maj 2016

To teraz zapodam sesję jednej rośliny na której kwiat czekałam dwa lata bo maleństwo kupiłam,nornica ciągle podkopywała i posadzona na starym węglowisku, a tu mnie obsypała kwieciem na pierwszy raz , że uwierzyć mi trudno