Trochę mnie nie było, ale znowu choroby się przypałętały :/ każdy po kolei w domu chorował.
Wkleję trochę zdjęć jak wygląda teraz ogród. Fajnie jest, świeżo, wiosennie....ostatnio nawet pierwszy raz podcięłam drzewka i stwierdziłam, że...rzeczywiście - nie ma się czego bać

Podcięłam:
- wiśnię - gałęzie, gdzie nie było ani jednego kwiatka i liścia,
- jabłko - wszystkie gałęzie, które były na dole i dziwnie rosły. Żałuję tylko, że tak późno, ale trudno.
- buk - też było sporo gałęzi, które nisko rosły i praktycznie leżały na ziemi.
Wiem, że wiele osób patrząc na mój ogród powie, że jest za dużo gatunków. Nie powiem, że nie, ale na pewno nie wykopię teraz roślin, które już wsadziliśmy. Nasz cel jest taki, aby było kolorowo....jedno przestaje kwitnąć, drugie zaczyna. Jest to ogród przy bloku, czyli wiadomym jest, że ludzie stojący na balkonie widzą co się u nas dzieje. Chcemy się zasłonić od ludzi patrzących jak tylko się da, ale nie płytami z Leroy/OBI na około ogrodu - nie chcemy robić tzw.zagrody. Wiem, że zupełnie się nie zasłonimy, bo to w końcu blok, a nie dom...robimy taras, na którym chcemy mieć parasol, aby z góry nikt nie zaglądał nam w kubek

chociaż tyle. Taras ma być przedłużeniem salonu. Będę chciała nawet zmienić wyjście z salonu na taras, ale to z czasem, bo wiadomo wszystko kosztuje. Też Wam pokażę zdjęcia co i jak
Ostatnio wkleiłam Wam zdjęcie tarasu zrobionego z kostki. Chcemy zrobić jeszcze małą rabatę przy tarasie, ale nie wiem jakie rośliny mogłyby tam być. Pomysły mam i Wam je przedstawię, a Wy się wypowiecie

jeżeli będziecie chcieli

ale to po kolei

Najpierw kilka zdjęć jak jest teraz

potem zdjęcie tarasu i rabaty.
Chciałam jeszcze dodać, że chyba zdjęcie maty zrobiło już swoje. Mąż mówi, że za wcześnie, a mi się wydaje, że nie....zdjęliśmy matę w odpowiednim czasie, tzn.zanim wszystko się budziło na wiosnę. Teraz choinki mają tak długie przyrosty, że patrzymy i podziwiamy, bo przez 2 - 3 lata, kiedy była ta mata, tak długich przyrostów nie było

fajnie