Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 16:04, 16 lut 2016

ren133 napisał(a)
Wstawiłam zdjęcie grabów A co Ci chodzi po głowie?

Reniu, ciągle coś chodzi,podobnie jak u Ciebie

Mirelko, doczekasz szybciej, niż się spodziewasz;z kulkami żadna filozofia ręce same niosą próbować trzeba..

Paula,sama jestem ciekawa efektu..powinno być dobrze;jeszcze jakieś wyższe piętro..tu planuję trawy a pod różą przedłużenie rabaty z lewej czyli Hakonechloa Aureola.
Anda 16:18, 16 lut 2016

Ewuś, a hakone to nie do cienia?
Zapodalam fotki mojego zimowego trzcinnika

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
lojalna_ 17:46, 16 lut 2016

Ewuś trzcinnik jest bardzo ażurowy jesli wiec ma to byc delikatne tło ktore sie bedzie przeplatać wrecz z różami to znakomity a jesli szukasz tła ktore wyeksponuje roze to za delikatny . Słyszałam ze dziewczyny duzo mówią o połączeniu roz z rozplenica Ewciu a ja nie mam ani roz ani trzcinika jeszcze wiec niewiem czy dobrze radzę
frezja 18:03, 16 lut 2016

Anda napisał(a)
Ewuś, a hakone to nie do cienia?
Zapodalam fotki mojego zimowego trzcinnika

Hakonechloa macra aureola (z artykułu szefowej): "To dobra roślina dla początkujących. Lubi gleby cięższe wilgotne, ale dobrze przepuszczalne, pełne słońce, ale też półcień i cień".

U mnie słońce rano do południa i świetnie znosiła te warunki.

Idę na fotki do Ciebie

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/428-ciecie-traw-i-turzyc

zaznaczam do przeczytania
Anda 19:06, 16 lut 2016

Ewuś dzięki, idę poczytać, bo o trawkach jeszcze bardzo niewiele wiem
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 19:11, 16 lut 2016

Anda napisał(a)
Ewuś dzięki, idę poczytać, bo o trawkach jeszcze bardzo niewiele wiem

Podobnie jak ja czytałam gdzieś u Danusi aby nie spieszyć się z cięciem traw;zasuszone źdźbła są dla nich naturalną ochroną.
Dominika11 19:22, 16 lut 2016

frezja napisał(a)

Podobnie jak ja czytałam gdzieś u Danusi aby nie spieszyć się z cięciem traw;zasuszone źdźbła są dla nich naturalną ochroną.
to w tym linku co podałaś właśnie Danusia pisała

a jeżeli chodzi o cięcie to moim zdaniem jeszcze za wcześnie - mus czekać co najmniej do marca, a kto wie może i dłużej, bo szkoda, żeby im zaszkodzić
frezja 19:25, 16 lut 2016

Znalazłam u Danusi taką inspirkę...chyba coś dla mnie.I kolor winobluszczu, który jest identyczny prawie,jak u mojej róży

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/18916/medium__MG_0872.JPG

Te 3 środkowe trawki to co to ? jakaś turzyca ?

Miskanty mogę zastąpić inną trawą a może i nie;czerwono-listny klon stanowi fajny akcent.
Dominika11 19:27, 16 lut 2016

ciekawe
frezja 19:31, 16 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
to w tym linku co podałaś właśnie Danusia pisała

a jeżeli chodzi o cięcie to moim zdaniem jeszcze za wcześnie - mus czekać co najmniej do marca, a kto wie może i dłużej, bo szkoda, żeby im zaszkodzić

Czekamy Dominiko..bo warto.