Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Dominika11 08:59, 07 kwi 2016

jestem i czekam a to ma być niskie i szczepione czy wielkie ???

ja będe kupowac sobie do przedogródka najprawdopodobniej miłorzeba Mariken, ładne są jak kwitną wisnie i sliwy ozdobne - Danusia poleca Prunus cerasus 'Umbraculifera', czyli wiśnia o kulistej koronie, której nie trzeba ciąć, złotoklap, judaszowiec, migdałek, sumak octowiec, klony może ten trójkolorowy, katalpa i może głóg

to na tyle
frezja 14:44, 07 kwi 2016

Stanęłaś na wysokości zadania ma być szczepione i nie jakieś wielkie. Marikeny już mam, śliwę Pissardi oraz klony Odessanum. Przyjrzę się bliżej tej wiśni Umbraculifera...tym bardziej, że nie trzeba jej ciąć.

Z "okazów" przedogrodowiskowych to mam migdałka, katalpę, perukowca, klon Flamingo...trochę tego jest.

dziękuję Dominika
Dominika11 14:50, 07 kwi 2016

frezja napisał(a)
Stanęłaś na wysokości zadania ma być szczepione i nie jakieś wielkie. Marikeny już mam, śliwę Pissardi oraz klony Odessanum. Przyjrzę się bliżej tej wiśni Umbraculifera...tym bardziej, że nie trzeba jej ciąć.

Z "okazów" przedogrodowiskowych to mam migdałka, katalpę, perukowca, klon Flamingo...trochę tego jest.

dziękuję Dominika
mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam

toż ty z podanych praktycznie wszystkie masz
a nad tą wisnia Umbra też muszę mocno pomysleć i jak mówisz atut, że nie trzeba ciąć
frezja 15:05, 07 kwi 2016

Jasne...każda pomoc cenna.Ciekawe, jak wygląda po kilku latach ta wiśnia. Danusiowe realizacje oglądam z zapartym tchem...zapewne ta wiśnia też tam jest...bo bordowo wybarwionych jest sporo.
inag 15:08, 07 kwi 2016

Dziewczyny, ja tej wiśni nie mam więc nie jestem pewna ale dużo osób, które ją miały narzekało, że te drzewa bardzo chorują. Sama Danusia gdzieś kiedyś o tym pisała, u Nawigatorki też chyba padły.
inag 15:09, 07 kwi 2016

frezja napisał(a)
zapewne ta wiśnia też tam jest...bo bordowo wybarwionych jest sporo.

Ona jest zielona, nie bordowa
Mirka 16:47, 07 kwi 2016

Ewa witaj Możesz pokazać jak wygląda pikówka carexa Dzieki.Jak siałaś czy przemrażałaś nasionka i jak głęboko siać.Ja siałam i nic mi nie wzeszło buuu.
frezja 16:52, 07 kwi 2016

inag napisał(a)

Ona jest zielona, nie bordowa

Już doczytałam zielona i na biało kwitnie...za dużą ma koroną ok 3 metry.
frezja 16:59, 07 kwi 2016

Mirka napisał(a)
Ewa witaj Możesz pokazać jak wygląda pikówka carexa Dzieki.Jak siałaś czy przemrażałaś nasionka i jak głęboko siać.Ja siałam i nic mi nie wzeszło buuu.

Zejdę na dół to zrobię fotki...ona jeszcze się wietrzy nie przemrażałam, siałam nie za głęboko, bo pojemnik miałam niski. Nasionka dostałam od jednej z ogrodowiskowych dziewczyn...pozdrawiam Danusia
Mam jeszcze nasionka stipy, jeżówki i tej carex to mogę Ci wysłać.
frezja 17:01, 07 kwi 2016

Jeżówkę można teraz do gruntu...tak mi się wydaje, zaraz idę wysiać.