Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Dominika11 09:32, 04 kwi 2016

to super

u mnie musza je jeszcze tujki dogonić, żeby było jakieś tło - ale to jeszcze kilka latek zleci zanim nadgonią - jak na razie swoje sliwy też wsadziłam -wygladaja trochę niemrawo - praktycznie ich nie widać, ale jak korona zacznie nabierać mocy to będzie bjuti - chyba
frezja 09:56, 04 kwi 2016

Ruszą szybciej, niż się spodziewamy..; Marikeny mają pąki i też czekam niecierpliwie na koronę(kę).Masz u siebie Dominiko Morning Light ? mam u mnie ubiegłoroczny i obecnie ma z 20 cm wysokości..czy on szybko nabierze masy bo chcę go, jako osłonę i nie wiem, czy czegoś innego nie szukać ..
Dominika11 14:35, 04 kwi 2016

a co ile wsadzałaś sliwy ???

mam ML ale też od zeszłego roku, ale z tego co wiem rosnie sporawy
twój ma już 20 cm, mój jeszcze nic nie wypuscił

http://ogrodeus.pl/miskant-chinski-morning-light
Efffa 14:37, 04 kwi 2016

frezja napisał(a)
Morning Light ? mam u mnie ubiegłoroczny i obecnie ma z 20 cm wysokości..

Ewuś juz Ci Morning Ligt rosnie? ale fajnie, mój jeszcze nic a nic, może padł?
frezja 14:49, 04 kwi 2016

Ale wprowadziłam Was w błąd...wybaczcie...taka znawczyni trawek jak ja Morning Light oczywiście śpi...chyba..a pisząc o trawce myślałam o stipie...ta ma 20 cm.Gdyby nie mój brulion ogrodowy to żyła bym w świadomości, że to ML. Muszę tabliczki porobić z nazwami roślin...część roślin już dostała.
Dominiko, śliwę mam jedną, druga poszła do innego ogrodu.
Myślę, że 1,5-2 m to będzie dobra odległość...ale tak tylko myślę.
Dominika11 14:54, 04 kwi 2016

bo ja wsadziłam trzy koło siebie gdzieś tak w odległości około 2 metrów - i też mi się wydaje, że powinno być okey
frezja 15:06, 04 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
bo ja wsadziłam trzy koło siebie gdzieś tak w odległości około 2 metrów - i też mi się wydaje, że powinno być okey

Wpadnę na fotki..i już musi być pięknie skoro listki i kwiatki się pokazują..teraz lecę z kawusią do ogrodu
Milka 17:04, 04 kwi 2016

frezja napisał(a)
Ruszą szybciej, niż się spodziewamy..; Marikeny mają pąki i też czekam niecierpliwie na koronę(kę).Masz u siebie Dominiko Morning Light ? mam u mnie ubiegłoroczny i obecnie ma z 20 cm wysokości..czy on szybko nabierze masy bo chcę go, jako osłonę i nie wiem, czy czegoś innego nie szukać ..

Moje po 3 latch maja 2m, szybko rosna i masy nabierają.
Runianke podziel i sadź, jesli bedziesz ciac w celu zageszczenia, to koncowki tych scinek pomcz potem ukorzeniacz i do ziemi. Jest taki nawoz startowy, to ewentualnie nim podlej.
frezja 20:05, 04 kwi 2016

Irenko, z tym, że moje dość nisko szczepione, to chyba tylko górą nabierają masy. Z runianką zrobię jak radzisz..mam taki nawóz startowy do nowo- posadzonych to wykorzystam. Jakie podłoże dla runianki ? jest wymagająca ?
Marga 21:30, 04 kwi 2016

To ja się dopytam jeszcze. A kiedy się tnie runiankę i o ile ją skrócić?