Ewa jak wysoki jest twoj mariken ??? Bede u siebie sadzic w donicy i jesli mozesz mi powiedziec to jaka jaest cena ?
Tulipany cudne, ale masz ich duzo i to tak szybko !!! Moje emperior kwitly w grudniu Niestety musilam je zabrac na zime do domu
Ja sasanki kupilam w centrum orodniczym starsznie mi sie podobaja. Czy je sie wysadza po przekwitnieciu, czy moga zostac w donicy ???
Oliwko, mój Mariken miał być wysoki a okazał się takim z miejscem szczepienia na wysok.ok.1m.Były dośc tanie (76 zł za szt. )i nie narzekam. Mam 2 posadzone niedaleko siebie w rejonie tarasu.Na obecną chwilę bardzo mi się podobają, choć dopiero mają pąki, ale ja już oczyma wyobraźni widzę, jak korona się zagęszcza. Taka wysokość myślę odpowiednia do donicy.
To ci zrobiły numer Emperiory...miałaś wiosnę w domku zaskoczyły mnie bardzo moje, bo sadzone w końcówce grudnia i jakoś nie wierzyłam,że może się udać.
Sasanki lepiej wysadzić do ogrodu choć nie wiem, o jakiej donicy mówisz...mniejszej takiej na parapet ? ja wysadzam nawet azalię domową do gruntu a potem zabieram do domu i kwitnie ponownie.