Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 20:33, 18 kwi 2016

Przemku, fajnie, że tu zaglądasz z tym drzewkiem to już sama nie wiem...jakieś na biało posmarowane i zastanawia mnie, czy ta dolna część z 1 foty to jest to właściwe szczepienie i tylko długą wypuściło gałąź ? napiszę do sprzedawcy...zobaczę co na to powie...tylko oni zawsze się wybronią.

Z tą lewą stroną dumam, czy nie połączyć na równo z tarasem ale to chyba wyjdzie za szeroko...
Mazan 20:55, 18 kwi 2016

Frezja

Zapytam czy tam wogóle jest szczepienie. Wygląda, że było chore i usunięto do zdrowego chory fragment, a podejrzane zmiany koloru zamalowano środkiem grzybobójczym w nadziei, że chemia sobie poradzi. Wcale nie musiała to być 'mocna' choroba jeżeli tak prosty zabieg zakamuflował tę niedokładność. Gałęzie, które wyrosły nie mogły wybić poniżej szczepienia, gdyż wówczas szczepienie nie miałoby sensu.

Pozdrawiam
frezja 21:15, 18 kwi 2016

Mazan napisał(a)
Frezja

Zapytam czy tam wogóle jest szczepienie. Wygląda, że było chore i usunięto do zdrowego chory fragment, a podejrzane zmiany koloru zamalowano środkiem grzybobójczym w nadziei, że chemia sobie poradzi. Wcale nie musiała to być 'mocna' choroba jeżeli tak prosty zabieg zakamuflował tę niedokładność. Gałęzie, które wyrosły nie mogły wybić poniżej szczepienia, gdyż wówczas szczepienie nie miałoby sensu.

Pozdrawiam

Dobre pytanie...czy tam jest szczepienie ? też sobie je zadaję juz teraz. Pominąwszy fakt, że zakamuflowali, ukryli chorobę jak powinnam przycinać to drzewko ?
dziękuję

lindsay80 00:42, 19 kwi 2016

Ewcia, nockę wczoraj zarwałam i cały wątek o herbicydach przeczytałam, kreda już zamówiona, przyjdzie to będę robić mikstury.
Na tych szczepieniach to ja się kompletnie nie znam, więc tylko z boczku podczytuję.
frezja 08:52, 19 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
Ewcia, nockę wczoraj zarwałam i cały wątek o herbicydach przeczytałam, kreda już zamówiona, przyjdzie to będę robić mikstury.
Na tych szczepieniach to ja się kompletnie nie znam, więc tylko z boczku podczytuję.

To super
Z tymi szczepieniami, to chyba lepiej nie wiedzieć, co nam wciskają. Im bardziej drążę temat tym bardziej tracę zaufanie do sprzedawców.
inag 10:20, 19 kwi 2016

Szczepienia to i nie mój temat więc niestety nie pomogę
Pozdrowienia!
frezja 18:24, 19 kwi 2016

Pierwsze !!

makkasia 21:35, 19 kwi 2016

Zamówiłam kredę, już do mnie jedzie
frezja 21:56, 19 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Zamówiłam kredę, już do mnie jedzie

To bardzo dobrze Kasiu... pomożesz przypadłościom ogródkowym.
frezja 23:23, 19 kwi 2016

Mazan napisał(a)
Frezja

Pozdrawiam

Znalazłam takie zdanie w necie : "Podkładka często przerasta i zagłusza odmianę szlachetną, dlatego należy regularnie kontrolować i usuwać pędy odrastające z podkładki". Juz nie wiem, co o tym myśleć...jak nie wiadomo, gdzie ona jest.