Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Iwk4 23:16, 07 wrz 2016

frezja napisał(a)

Moje tnę po przekwitnięciu... przy ziemi je ciachasz ? wątpię ale pytam

Teraz trochę wyżej, by wiedzieć, gdzie są. Wiosną poprawki robię na rabatach.
MirellaB 00:41, 08 wrz 2016

Ewa zawilce ślicznie się prezentują. Jak po zimie rośliny mi wypadną to posadzę zawilce.
Bukszpany piękne kuliste.
Kostrzewa jak zawsze górnych lotów.

Jesteś zadowolona z hakone? Szybko przyrasta? Ile czasu musi mieć na rozrośnięcie się w duże kępy?

frezja 16:36, 08 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Ewa zawilce ślicznie się prezentują. Jak po zimie rośliny mi wypadną to posadzę zawilce.
Bukszpany piękne kuliste.
Kostrzewa jak zawsze górnych lotów.

Jesteś zadowolona z hakone? Szybko przyrasta? Ile czasu musi mieć na rozrośnięcie się w duże kępy?

U mnie Hakonechloa Aureola; sadzona w lipcu rok temu..tak więc jej pierwszy sezon i rozrosła się sporo od tego czasu. Za rok myślę, że już pokaźne kępy będą i miejsca będę nowego jej szukała. Teraz tuż przy chodniku i zaczynamy po niej stąpać.
Jestem bardzo zadowolona i polecam
MirellaB 00:45, 09 wrz 2016

Chyba się skuszę na Hakone tylko jeszcze nie wiem jaką odmianę wybiorę. W szkółce chyba z osiem odmian widziałam, co jedna to bardziej ciekawa
Toszka 08:56, 09 wrz 2016

Ewo, cofam się, cofam i rodków znaleźć nie mogę
Zdjęcia daj.
Jeśli z liśćmi wszystko w porządku,to przebarwienia gałązek oznaczają wchodzenie w fazę zdrewnienia. I to normalne. Niektóre odmiany jak np.Nova Zembla mają tą fazę wręcz spektakularną - słonecznikowo-pomarańczową

Przesadzenie hakonechloa zahamuje ją na kilka miesięcy (na nowo będzie się ukorzeniać). Wiem, że musisz, ale dobrze przemyśl docelowe miejsce.

zbigniew_gazda 09:18, 09 wrz 2016

Pięknie u Ciebie Ewa. Praktyka czyni cuda.
Dominika11 09:21, 09 wrz 2016

pieknie
frezja 16:03, 09 wrz 2016

Toszka napisał(a)
Ewo, cofam się, cofam i rodków znaleźć nie mogę
Zdjęcia daj.
Jeśli z liśćmi wszystko w porządku,to przebarwienia gałązek oznaczają wchodzenie w fazę zdrewnienia. I to normalne. Niektóre odmiany jak np.Nova Zembla mają tą fazę wręcz spektakularną - słonecznikowo-pomarańczową

Przesadzenie hakonechloa zahamuje ją na kilka miesięcy (na nowo będzie się ukorzeniać). Wiem, że musisz, ale dobrze przemyśl docelowe miejsce.

Nova Zembla...u mnie w fazie kwitnienia..ani rusz nie chce odpuścić

Przemyślę co z Hakone...dobrze, że wspomniałaś o skutkach takiego postępowania. Jutro postaram się zrobić fotki wspomnianego RH.
frezja 16:05, 09 wrz 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Pięknie u Ciebie Ewa. Praktyka czyni cuda.

Zbyszku, jak miło..ostatnie zdanie jakże prawdziwe
frezja 16:07, 09 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
pieknie

Dominiko...jeszcze będzie piękniej...takie założenie i plan 5-letni (kiedyś pisało się takie plany).
dzisiaj wpadłam do Biedronki i nakupiłam mnóstwo cebul..i czosnki też