Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 21:17, 30 paź 2016

nicol21 napisał(a)
Pozdrawiam jesiennie ale słonecznie. Widzę, że u Ciebie nadal kolorowo jest - super!

Dziękuję za pozdrowienia i również posyłam słoneczne...kolorów sporo, to prawda nawet liści (kolorowych) już nie mam. Co miało spaść już spadło i mam czyściutko, tak jak lubię.
Pluszakowa 21:28, 30 paź 2016

Chciałam zapytać czy twój grujecznik pachnie?
frezja 22:00, 30 paź 2016

Pluszakowa napisał(a)
Chciałam zapytać czy twój grujecznik pachnie?

Jakoś nie bardzo...jak pocierałam to coś lekko. Jutro jeszcze zobaczę, czy pachną listki te zrzucone? rozumiem, że Twój nie pachnie.
Pluszakowa 22:52, 30 paź 2016

Całe pięć każdy inaczej pięknie się wybarwił. Teraz już raczej liście spadły a zapachu brak. Edyta kupowała w tej samej szkółce i jej pachniał w zeszłym roku i się zastanawiam czy rok nie jest jakiś zły.
frezja 09:06, 31 paź 2016

Pluszakowa napisał(a)
Całe pięć każdy inaczej pięknie się wybarwił. Teraz już raczej liście spadły a zapachu brak. Edyta kupowała w tej samej szkółce i jej pachniał w zeszłym roku i się zastanawiam czy rok nie jest jakiś zły.

To uparciuchy...choć jeden by pokazał, co potrafi jednak to zależy od warunków, jakie im zapewnimy..ale...kto wie. Idę do Ciebie ich szukać...całej piątki, musi być pięknie
Gardener27 21:52, 31 paź 2016

frezja napisał(a)

To, co napisała nie jest prawdą...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Juglon

Wszyscy mylą z liśćmi orzecha czarnego...takiego nie mam w ogrodzie...czy ktoś ma??? wątpię. Orzech włoski nie jest orzechem czarnym.

Tyle razy już było to wałkowane a wciąż są wśród nas niepoinformowani
U mnie wokół i pod orzechem włoskim w sadzie rosną porzeczki, agrest, maliny i wszystko świetnie się ma
frezja 19:23, 01 lis 2016

Gardener27 napisał(a)

Tyle razy już było to wałkowane a wciąż są wśród nas niepoinformowani
U mnie wokół i pod orzechem włoskim w sadzie rosną porzeczki, agrest, maliny i wszystko świetnie się ma

Przemku...racja u mnie pod orzechem kwiaty wszelkiej maści,drzewka i mają się dobrze. Tak to jest ze stereotypami...trudna z nimi walka.
23:14, 02 lis 2016
Piękny ten rozchodnik pod hortensjami, jak blisko jest posadzony? I jaka to odmiana?

Troche przypomina mój (no name), z tym, że muszę się liczyć, że mój jest świeżonką i na przyszłość się powiększyć może, na razie 30cm. Może kiedyś go rozszyfruję.

W ogóle śliczny masz ogród
frezja 20:05, 04 lis 2016

MonikA napisał(a)
Piękny ten rozchodnik pod hortensjami, jak blisko jest posadzony? I jaka to odmiana?

Troche przypomina mój (no name), z tym, że muszę się liczyć, że mój jest świeżonką i na przyszłość się powiększyć może, na razie 30cm. Może kiedyś go rozszyfruję.

W ogóle śliczny masz ogród

Odległość między rozchodnikiem a hortensjami to ok. pół metra.Odmiany nie znam; on jeszcze z czasów przedogrodowiskowych i odmiany jako takie wtedy mnie nie interesowały.
Bardzo szybko rośnie i ani się obejrzysz jak wyrosną krzaczyska
Cieszę się, że się podoba
lojalna_ 10:21, 08 lis 2016

Ewciu macham ))