Ja zakupiłam star dust a drugiego nie znam - nie opisane były. Ale przebarwiają się na buraczkowy i liście zielone z lekkim czerwonym gdzie niegdzie
Ewa a gdzie kupujesz śliwę?
Ewuś, wczoraj to aż grzechem by było nie wyjśc do ogrodu dzisiaj pada, więc ogród odpada. Zresztą tyle w nim dzisiaj wody. Śliwa ta nie jest szczepiona, ale muszę jeszcze dopytać. Odkąd jestem na Ogrodowisku mam wrażenie, że ogród mi się poszerzył...wszystkie chciejstwa znajdują miejsce
Ha ha, dobre to Ewa, szybko cięcie zrobiłaś, nawet ja jeszcze hortensji nie ruszyłam. My mamy w planie jutro, bo wtedy jestesmy razem i czasu więcej.
Oj ja chyba jeszcze z cięciem poczekam z 2-3 tygodnie. Jeszcze przymrozki zapowiadają. Ewa - tniesz w tym roku swoją katalpę?
Znalazłam na all.Jak chcesz link to poślę na priv.
Sezon wiosenny 2017 ogłaszam za otwarty pogoda sprzyja, więc wzięłam się do pracy. Brodząc w śniegu i w wodzie przycięłam hortensje, rozchodniki, seslerię jesienną, i berberysy. Ziemia bardzo jeszcze zmarznięta, tak więc krokusów, ani im podobnych jeszcze nie ujrzałam. Oprócz tego zamówione nowe rośliny rozchodnik Surrender Red,magnolia Susan, orlik Cameo Red White i Tawuła Goldmound. W planie jeszcze drzewka..