Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

agnieszka_m 19:59, 16 lut 2017

frezja napisał(a)
Sezon wiosenny 2017 ogłaszam za otwarty pogoda sprzyja, więc wzięłam się do pracy. Brodząc w śniegu i w wodzie przycięłam hortensje, rozchodniki, seslerię jesienną, i berberysy. Ziemia bardzo jeszcze zmarznięta, tak więc krokusów, ani im podobnych jeszcze nie ujrzałam.

Już pociachałaś???
u mnie też było ładnie
ale tylko obeszłam wkoło i oznaki wiosny znalazłam
frezja 20:03, 16 lut 2017

agnieszka_m napisał(a)

Już pociachałaś???
u mnie też było ładnie
ale tylko obeszłam wkoło i oznaki wiosny znalazłam

Zawzięłam się i zrobione
kasja83 20:24, 16 lut 2017

Dzięki Ewo za fotkę.
Ma funkcję spania?
Alicja169 20:28, 16 lut 2017

To jesteś "zawziętą" ogrodniczką Też już jestem zniecierpliwiona brakiem widocznych oznak wiosny - u mnie nadal leży śnieg.
W ubiegłym roku w lutym był piękny dzień, cieplutki, wiosenny i wówczas pociachałam wszystko co wpadło pod rękę, podzieliłam miscanty, a potem drżałam czy nie za wcześnie i czy nie uśmierciłam swoich roślin.
W tym roku - z trudem - biorę na wstrzymanie.
Ale Ty masz już mniej pracy na prawdziwą wiosnę
20:44, 16 lut 2017
Oj to ja muszę wyskoczyć na robótki do ogrodu, dziś oglądałam rozchodniki żyją, sadziłam w sierpniu, bałam się trochę o nie.
frezja 21:16, 16 lut 2017

kasja83 napisał(a)
Dzięki Ewo za fotkę.
Ma funkcję spania?

Ma funkcję spania, ale nie ma skrzyni zagapiłam. Nie jest zbyt wygodny do spania; ta funkcja tylko dla gości
frezja 21:22, 16 lut 2017

Alicjo, w taki dzień sekator sam w ręce wchodził
Monika rozchodniki to twardziele. Mam je kilkanaście dobrych lat i nigdy nic im nie było. Po zimie zawsze odbijały. Zamówiłam sobie wczoraj odmianę Surrender Red.
Anda 16:36, 17 lut 2017

Już tyle w ogrodzie ciachnęłaś? Wow
A gdzie chcesz sadzić śliwę i na jak długiej nóżce?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
16:45, 17 lut 2017
frezja napisał(a)
Alicjo, w taki dzień sekator sam w ręce wchodził
Monika rozchodniki to twardziele. Mam je kilkanaście dobrych lat i nigdy nic im nie było. Po zimie zawsze odbijały. Zamówiłam sobie wczoraj odmianę Surrender Red.

Ja zakupiłam star dust a drugiego nie znam - nie opisane były. Ale przebarwiają się na buraczkowy i liście zielone z lekkim czerwonym gdzie niegdzie
frezja 18:44, 17 lut 2017

Anda napisał(a)
Już tyle w ogrodzie ciachnęłaś? Wow
A gdzie chcesz sadzić śliwę i na jak długiej nóżce?

Ewuś, wczoraj to aż grzechem by było nie wyjśc do ogrodu dzisiaj pada, więc ogród odpada. Zresztą tyle w nim dzisiaj wody.
Śliwa ta nie jest szczepiona, ale muszę jeszcze dopytać. Odkąd jestem na Ogrodowisku mam wrażenie, że ogród mi się poszerzył...wszystkie chciejstwa znajdują miejsce