Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 22:44, 09 mar 2017

kaz742011 napisał(a)

Oj mamy . U mnie jutro chłodniej, ale cały następny tydzień ma być ponad 10 stopni. Zachęcona tymi prognozami zaczęłam przygotowywać ziemię pod nową rabatę. Oby się prognozy nie zepsuły.

Ja już zacieram ręce na nowe zakupy, a potem to dopiero frajda..sadzenie a wcześniej szukanie miejsc drzewka, krzewy, byliny..
powodzenia życzę w pracach..Tobie i sobie
kaz742011 23:21, 09 mar 2017

Dziękuję. Najgorsze jest to przekopywanie, potem to już leci. Dzisiaj obrobiłam jakieś 3,5 metra. Jeszcze przede mną cztery razy tyle. Ale za to potem sadzenie to sama przyjemność. Pod warunkiem że uda mi się kupić wszystkie rośliny z projektu. W tamtym roku były pewne kłopoty. Część roślin musiałam kupić przez internet i nie zawsze były to udane zakupy.
inka74 12:21, 10 mar 2017

O wrócił mój ulubiony avatarek
Ewa - begonie zaczęły mi kiełkować!!! ja już się powiem szczerze denerwowałam bo przez ponad tydzień nic nie było widać, czarna ziemia a teraz nagle takie mini maleństwa zaczynają się pojawiać!!!! U ciebie jakoś tak strasznie szybko mi się to wszystko wydało, że ruszyło. U mnie może później bo za mocno przyklepałam i wbiłam je w ziemię? Szałwia jednoroczna ma już u mnie ponad 1 cm wysokości a w tym samym czasie siane. Buziak mi się śmieje od ucha do ucha.
19:16, 10 mar 2017
frezja napisał(a)

Ja już zacieram ręce na nowe zakupy, a potem to dopiero frajda..sadzenie a wcześniej szukanie miejsc drzewka, krzewy, byliny..
powodzenia życzę w pracach..Tobie i sobie

Oj skąd ja to znam, ale próbuje to zmienić i stad moje planowanie
Marga 13:15, 11 mar 2017

Ewa, odświeżyłam sobie w pamięci Twoją piękną rabatę trawiastą.
Cieplutko u Ciebie to i roślinki masz już spore. Fajnie Ci
Zwróciłam uwagę na 'Cunningham's White'. Słyszałam, że są bezproblemowe, ale mój jakoś rosnąć nie chce i wygląda jakby był zawsze zabiedzony mimo podlewania
Pozdrowienia zostawiam
agnieszka_m 07:24, 12 mar 2017

Ewo gdzie nam zniknęłaś ???
frezja 18:13, 12 mar 2017

inka74 napisał(a)
O wrócił mój ulubiony avatarek
Ewa - begonie zaczęły mi kiełkować!!! ja już się powiem szczerze denerwowałam bo przez ponad tydzień nic nie było widać, czarna ziemia a teraz nagle takie mini maleństwa zaczynają się pojawiać!!!! U ciebie jakoś tak strasznie szybko mi się to wszystko wydało, że ruszyło. U mnie może później bo za mocno przyklepałam i wbiłam je w ziemię? Szałwia jednoroczna ma już u mnie ponad 1 cm wysokości a w tym samym czasie siane. Buziak mi się śmieje od ucha do ucha.

Cieszę się razem z Tobą. Dla porównania siałam w tych torfowych krążkach i 2 dni później w ziemi w kuwecie. I powiem Ci,że te w ziemi słabo bardzo w stosunku do tamtych. Zaczęłam już nawet stopniowo je pikować.

Szałwia fajnie Ci rośnie...moja też szybko wschodziła. W tamtym roku miałam.

Jak się buźka śmieje, to znaczy, że to jest TO

Dzięki za awatarek
frezja 18:16, 12 mar 2017

Marga napisał(a)
Ewa, odświeżyłam sobie w pamięci Twoją piękną rabatę trawiastą.
Cieplutko u Ciebie to i roślinki masz już spore. Fajnie Ci
Zwróciłam uwagę na 'Cunningham's White'. Słyszałam, że są bezproblemowe, ale mój jakoś rosnąć nie chce i wygląda jakby był zawsze zabiedzony mimo podlewania
Pozdrowienia zostawiam

Nawet moją trawiastą pamiętasz ). Dziwne, że Ci ten rodek nie rośnie jak trzeba. Dawałam Ci przepis na miksturę dla rodków? gdzieś sobie kiedys skopiowałam.
Dziękuję za podrowienia i wzajemności zasyłam
frezja 18:18, 12 mar 2017

agnieszka_m napisał(a)
Ewo gdzie nam zniknęłaś ???

Agnieszko już jestem..dzięki . Musiałam pilnie wyjechać do mamy podtrzymać na duchu.Lecę na FB.
agnieszka_m 19:19, 12 mar 2017

Dostałaś paczuszkę???