Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 20:07, 30 mar 2017

Anda napisał(a)
Piękne zakupy zrobiłaś. U nas inny klimat i laurowiśnie rosną tutaj jako żywopłoty. Można je dobrze ciąć, szybko rosną.

Ewuś, właśnie w Hanoverze zachwycałam się takimi porą zimową...cudo. Ciekawe, jak im będzie u mnie.

Ty masz u siebie Derenie...czy ten Kousa rośnie szybko ?
Basilikum 20:40, 30 mar 2017

Ewo od Sebka przyszlam w sprawie magnolii. Daj jeszcze szanse. Moja rok temu tez nie kwitla, one zawiazuja paki latem wiec po przesadzeniu pewnie skupila sie na ukorzenianiu a nie na produkcji kwiatow. Kwiatowe paki sa pierwsze wiec na listki musisz troche dluzej poczekac. Daj jej nawozu i podlewaj w lipcu troche lepiej
frezja 21:01, 30 mar 2017

Basilikum napisał(a)
Ewo od Sebka przyszlam w sprawie magnolii. Daj jeszcze szanse. Moja rok temu tez nie kwitla, one zawiazuja paki latem wiec po przesadzeniu pewnie skupila sie na ukorzenianiu a nie na produkcji kwiatow. Kwiatowe paki sa pierwsze wiec na listki musisz troche dluzej poczekac. Daj jej nawozu i podlewaj w lipcu troche lepiej

Kochana jesteś Iza ) daję więc jej czas.
Alicja169 22:00, 30 mar 2017

Uzupełniłam wiedzę u Madżenki. Nie wiedziałam, że laurowiśnię można ciąć. Poza tym muszę ją przenieść w cień. Może odzyska wigor. Gdyby nie to forum, ileż wiedzy byłoby niedostępne Dziękuję Ewo za podpowiedź
polinka 22:08, 30 mar 2017

Ewka, przytnij porządnie te ID Jak tylko lekko przytniesz końcówki to w sezonie i tak całe żdzbło uschnie a po przycięciu one od nowa ruszają piękną nową zielenią.
Na evergoldach nie masz czarnych kropek?
frezja 22:08, 30 mar 2017

Alicja169 napisał(a)
Uzupełniłam wiedzę u Madżenki. Nie wiedziałam, że laurowiśnię można ciąć. Poza tym muszę ją przenieść w cień. Może odzyska wigor. Gdyby nie to forum, ileż wiedzy byłoby niedostępne Dziękuję Ewo za podpowiedź

Ile roślin by padło albo już padło...cenne źródło informacji
frezja 22:12, 30 mar 2017

polinka napisał(a)
Ewka, przytnij porządnie te ID Jak tylko lekko przytniesz końcówki to w sezonie i tak całe żdzbło uschnie a po przycięciu one od nowa ruszają piękną nową zielenią.
Na evergoldach nie masz czarnych kropek?

Te ciemniejsze to ID (tak dla pewności) ? jutro przytnę. Zrobię przy okazji oględziny evergoldów...do tej pory nie widziałam kropek
kaz742011 22:20, 30 mar 2017

Ewa zadowolona jesteś z evergoldów ? Mam zamiar kupić i nie wiem czy warto.
polinka 22:22, 30 mar 2017

frezja napisał(a)

Te ciemniejsze to ID (tak dla pewności) ? jutro przytnę. Zrobię przy okazji oględziny evergoldów...do tej pory nie widziałam kropek

Tak Ewko, trawa ta pierwszym zdjęciu to prawdopodobnie ID. Jak będziesz przcinać to zwróć uwagę na tzw. serce rosliny, czyli środek kępy gdzie są najmłodsze żbła-nie przycinaj poniżej tego "serca".
lindsay80 22:26, 30 mar 2017

też tak identyfikuję Twoje trawy jak większość dziewczyn, czyli ID i Evergold.

Mam derenia Kousa od dwóch lat, sporo mi urósł od zakupu.