Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 23:09, 30 mar 2017

kaz742011 napisał(a)
Ewa zadowolona jesteś z evergoldów ? Mam zamiar kupić i nie wiem czy warto.

Mam na rabacie ich sporo, dzielę często i żadnych problemów z nimi nie mam

Tutaj one

2016 czerwiec - na środku rabaty maleństwa

2016 wrzesień

2017 po zimie

kaz742011 23:19, 30 mar 2017

Dziękuję. To pewnie się zdecyduję .
paulina_ns 06:56, 31 mar 2017

Ewka widzę,że masz Kostrzewe sina, moja coś marna po zimie, jakie zabiegi kosmetyczne mogę na niej wykonać?
Milka 11:31, 31 mar 2017

frezja napisał(a)

Ewuś, właśnie w Hanoverze zachwycałam się takimi porą zimową...cudo. Ciekawe, jak im będzie u mnie.

Ty masz u siebie Derenie...czy ten Kousa rośnie szybko ?

I u nas bez problemu rosną żywopłoty.
Kousa wolno rośnie
Milka 11:33, 31 mar 2017

frezja napisał(a)

Irenko, zaskakujesz nie nawoziłaś traw ? u Ciebie wielkie, wypasione, to nie musiałaś daj znać, jak miskanty podziękują.

Chcę ją mieć w okolicy tarasu i dumam, czy zostawić w donicy; ale ta to chyba za mała i potrzebna większa. Czy w tym roku dać jej spokój z wysadzaniem ?
Jak Ty ze swoimi postąpisz ?

Moje idą do donic, ale dużych i bez problemu będą zimować, a ja je kulkowac będę po kwitnieniu...tylko owocki stracę, ale cóż.
W donicy możesz, ale nie w tej co przysłaliza mała.
Nigdy nie nawoziłam, i tak giganty i mam problem, ale miskantom dam nawóz, chcę aby obficie kwitły, podpędzę to kwitnienie, bo z racji pogody naszej, niektóre nie mogą zdążyć
frezja 15:33, 31 mar 2017

paulina_ns napisał(a)
Ewka widzę,że masz Kostrzewe sina, moja coś marna po zimie, jakie zabiegi kosmetyczne mogę na niej wykonać?

Wiesz, moja kostrzewa ileś lat u mnie sobie rosła; aż trafiłam tu na forum i dowiedziałam się, że wymaga podzielenia, odmłodzenia. Jak się za nią zabrałam, to miałam pełno sadzonek ona rośnie szybko.

To, co teraz możesz zrobić, to mocno przyciąć. Moja już po tym zabiegu wypuściła nowe odrosty i z dnia na dzień większa. Podsyp nawozu.
frezja 15:34, 31 mar 2017

Milka napisał(a)

I u nas bez problemu rosną żywopłoty.
Kousa wolno rośnie

Ten Kousa taki wolny ?? to miejscówkę dostanie inną. Dzięki
Anda 21:36, 31 mar 2017

frezja napisał(a)

Ewuś, właśnie w Hanoverze zachwycałam się takimi porą zimową...cudo. Ciekawe, jak im będzie u mnie.

Ty masz u siebie Derenie...czy ten Kousa rośnie szybko ?

Ewuś, nie mam dereni, niestety. Widzę, że Irenka już Ci odpowiedziała

Laurowiśnie mogą w Polsce trochę podmarznąc. Powinny jednak przetrwać, jesli miejsce będzie w miarę osłonięte
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 21:42, 31 mar 2017

Dzisiejsze popołudnie upłynęło pod znakiem dużych zmian. W ubiegłym tygodniu utworzyłam rabatę - wysepkę ale...coś mi nie pasowało i dzisiaj od nowa wsio..łatanie powstałej dziury trawą...praca ciężka, bo układanie puzzli trawnikowych nie jest proste; potem ubijanie tych już dopasowanych. Z efektu jestem zadowolona. Zresztą w wątku toczyła się dyskusja na temat kształtu tej rabaty. Miałyście rację

Zdjęcia wieczorne, bo wprost z pola walki.

Mniej więcej tak było od kilku dni...i do dzisiaj.

Tu już po.

Jutro wstawię wyraźniejsze zdjęcia.

Teraz potrzebne drzewko jakieś nie za duże, które nie stanowiło by konkurencji dla róży z jednej i dla trzmielin na nóżkach, z drugiej strony.
frezja 21:44, 31 mar 2017

Anda napisał(a)

Laurowiśnie mogą w Polsce trochę podmarznąc. Powinny jednak przetrwać, jesli miejsce będzie w miarę osłonięte

Ulokowałam je w cienistym zakątku i zobaczymy