Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 18:19, 19 kwi 2017

Mirka napisał(a)
Ewa u ciebie też napadało sniegu ?'Gdzie dziś nie zajrzę tam każdy fotki ze sniegiem pokazuje.U mnie snieg nie pada ale za to strasznie wieje.

Mirko, rzec by się chciało "taki mamy klimat" ) wkurzające to jest, roślinki głowy w dół przewieszają..a tu niemoc wielka ;(
frezja 18:23, 19 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)
Zimy współczuję. U mnie jeszcze śnieg nie leży ale kto wie. Prognozy na jutro zapowiadają nocny przymrozek do -5. Nic nie okrywam. Mam nadzieję że nowo posadzone rośliny jakoś przetrwają. Boję się tylko o magnolię.

Szkoda by było, gdyby magnolia te piękne kwiaty straciła. W mojej miejscowości sporo magnolii mijam idąc do sklepu...cudeńka. Najładniejsze w różu jasnym. Moja w tym roku bez kwiatów, ale najważniejsze, że listki wypuściła.

Jak masz niedużą, to okryj.
kaz742011 18:38, 19 kwi 2017

Ewa, moja to taki patyczak. Ma z metr wysokości i ledwo listki zaczęła wypuszczać. Także kwiatów brak, listki ledwo ledwo, więc nie wiem czy jest sens. W szkółce mówią że da radę. Oni swoich nie chowają.
zbigniew_gazda 18:50, 19 kwi 2017

Miłorząb śliczny i bardzo by było szkoda. 2 noce z przymrozkami się zapowiadają. Czuj czuj czuwaj.
anulajda 19:15, 19 kwi 2017

frezja napisał(a)

Miłorzęby dopiero dzisiaj owinęłam agro, tylko czy to coś da..oby, oby.Szkoda by by było.

Ewuniu nie martw się o miłorzęby pomimo tego że młode liście przymarzną to szybko się zbierają ponownie bez szkody. U mnie co roku tak się dzieje.
Pozdrawiam,
Ps mnie też zasypało
jolanka 19:36, 19 kwi 2017

Myślę, że miłorzębom nic nie będzie. Swoich nie okrywam mimo, że młode jeszcze
frezja 20:43, 19 kwi 2017

kaz742011 napisał(a)
Ewa, moja to taki patyczak. Ma z metr wysokości i ledwo listki zaczęła wypuszczać. Także kwiatów brak, listki ledwo ledwo, więc nie wiem czy jest sens. W szkółce mówią że da radę. Oni swoich nie chowają.

Moja młoda to też patyczak i jeszcze niższy . Mojej 12 letniej nigdy nie okrywałam; raz jeden to się zdarzyło w związku z jej przesadzaniem.
frezja 20:45, 19 kwi 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Miłorząb śliczny i bardzo by było szkoda. 2 noce z przymrozkami się zapowiadają. Czuj czuj czuwaj.

Zbyszku hasło do czuwania odpowiednie czuwam więc.
frezja 20:48, 19 kwi 2017

anulajda napisał(a)

Ewuniu nie martw się o miłorzęby pomimo tego że młode liście przymarzną to szybko się zbierają ponownie bez szkody. U mnie co roku tak się dzieje.
Pozdrawiam,
Ps mnie też zasypało

Aniu, w ubiegłym roku tak się stało właśnie dłużej to trwało, ale odbił.
Któraś z dziewczyn okrywała i to nic nie dało.

Oby ten śnieg okazał się ochroną dla roślin, oby.
frezja 20:49, 19 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Myślę, że miłorzębom nic nie będzie. Swoich nie okrywam mimo, że młode jeszcze

Co ma być..bądźmy dobrej myśli