Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Margarete 19:46, 14 maj 2017

O matko Ewa, juź czosnki ? Wcześniej jakoś
Moje w pąkach i nie zapowiada się że szybko ko zakwitną.
Widziałam twoje rozsady begonii - super ja też jestem mam co roku u siebie bo je lubię, ale zawsze kupuję na ryneczku....

Widziałam u ciebie żurawkę tę co na czerwono kwitnie - ja też taką miałam ale rozsadzała ją i coś jej nie pasuje, zmarniała strasznie.
Lubię ją, niby niepozorna a jak kwitnie to czad
frezja 20:05, 14 maj 2017

Margarete napisał(a)
O matko Ewa, juź czosnki ? Wcześniej jakoś
Moje w pąkach i nie zapowiada się że szybko ko zakwitną.
Widziałam twoje rozsady begonii - super ja też jestem mam co roku u siebie bo je lubię, ale zawsze kupuję na ryneczku....

Widziałam u ciebie żurawkę tę co na czerwono kwitnie - ja też taką miałam ale rozsadzała ją i coś jej nie pasuje, zmarniała strasznie.
Lubię ją, niby niepozorna a jak kwitnie to czad

Małgosiu, wczoraj pąki a dzisiaj w ten bardzo ciepły dzień postanowiły pokazać swoje piękno. Doczekasz na swoje, niech tylko słoneczko je ogrzeje

Z begoniami to kłopot, ale i satysfakcja piękne są i długo kwitną nadając rabatom kolorytu.
Z żurawką, to aż nieprawdopodobne, bo u mnie to one rosną bezproblemowo.

Za to czuję, że Twoja róża MW daje czadu
Moja źle okryta, wcześniej źle wkopana do donicy i teraz zaglądam z nadzieją, czy odżyje. Pędy ma zielone, więc nadzieję mam.

Dzisiaj byłam u Ciebie w jej poszukiwaniu...a teraz Ty u mnie.. telepatia..co ??
Radziu2013 20:09, 14 maj 2017

frezja napisał(a)
Pytacie o kostrzewy...no popatrzcie, ona jeszcze dość fajnie się prezentuje

Prezentuję się fajowoooo A jeszcze z Qeeen of night... U mnie też zakwitła - potem pełno siewek Ale ja ją lubię więc wszystkie gdzieś sadzę
Margarete 20:19, 14 maj 2017

frezja napisał(a)

Małgosiu, wczoraj pąki a dzisiaj w ten bardzo ciepły dzień postanowiły pokazać swoje piękno. Doczekasz na swoje, niech tylko słoneczko je ogrzeje

Z begoniami to kłopot, ale i satysfakcja piękne są i długo kwitną nadając rabatom kolorytu.
Z żurawką, to aż nieprawdopodobne, bo u mnie to one rosną bezproblemowo.

Za to czuję, że Twoja róża MW daje czadu
Moja źle okryta, wcześniej źle wkopana do donicy i teraz zaglądam z nadzieją, czy odżyje. Pędy ma zielone, więc nadzieję mam.

Dzisiaj byłam u Ciebie w jej poszukiwaniu...a teraz Ty u mnie.. telepatia..co ??

MW ma się dobrze przeżyła zimę i odbiła lepiej niż "stare" różer
Pozdrawiam
które przemarzły i z dużego krzewu musiałam potężnie ściąć do małych kikutków. Żyją ale licho...za to obie kupione w ubiegłym roku czyli MW i Lady Emma Hamilton są super

frezja 20:26, 14 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

Prezentuję się fajowoooo A jeszcze z Qeeen of night... U mnie też zakwitła - potem pełno siewek Ale ja ją lubię więc wszystkie gdzieś sadzę

Fajnie, że i Tobie się podoba siewek to obawiam się trochę..może znikną w korze, a jak nie to będzie co sadzić
frezja 20:30, 14 maj 2017

Margarete napisał(a)

MW ma się dobrze przeżyła zimę i odbiła lepiej niż "stare" różer
Pozdrawiam
które przemarzły i z dużego krzewu musiałam potężnie ściąć do małych kikutków. Żyją ale licho...za to obie kupione w ubiegłym roku czyli MW i Lady Emma Hamilton są super

No, kupowałyśmy w tym samym czasie i niech dalej zdrowo Ci rośnie brązowe łodygi trzeba ścinać do skutku ?? raz ścinałam i znowu coś widzę..
alis 21:15, 14 maj 2017

frezja napisał(a)

No pięknie, muszę na jesień czosnków do trzmielinek u siebie dosadzić.
frezja 22:00, 14 maj 2017

alis napisał(a)
No pięknie, muszę na jesień czosnków do trzmielinek u siebie dosadzić.

Fajnie, że się podoba Alu ) dosadzaj.
anabuko1 22:00, 14 maj 2017

moje czosnki jeszcze śpią.
Prześlicznie twoje wglądają, na tle tej jasnej trzmieliny
jona 02:43, 15 maj 2017

frezja napisał(a)
Czosnki już rozpoczęły

Ciepło wszystkim odpowiada, więc i czosnki szybciej się rozkręcają . Pierwsze też i u mnie zaczynają kwitnąć.

Kostrzewy lubię. Zawsze można przyciąć kwiaty po kwitnieniu, żeby za mocno się nie rozsiewały