Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 08:48, 16 cze 2017

kaz742011 napisał(a)
U mnie już są 4 kwiatki na jeżówkach . Paczków cała masa jak u ciebie. Więc już za chwileczkę, już za momencik pokażą całą urodę .

Muszę zrobić obchód, wcześniej była jedna.
agnieszka_m 09:05, 16 cze 2017

U mnie też jeżówki już w pączkach

A najbardziej nie mogę się doczekać tych co rok temu wysiewałam
frezja 21:09, 16 cze 2017

agnieszka_m napisał(a)
U mnie też jeżówki już w pączkach

A najbardziej nie mogę się doczekać tych co rok temu wysiewałam

Muszę dać im florovitu na przyspieszenie

To czekamy obie na siane w ub. roku...one jakieś wielkie bardzo są.
babka 13:27, 17 cze 2017

frezja napisał(a)

Olu, u mnie metoda prób i błędów dobrze się sprawdza; rabat nie kopiowałam i samo jakoś wychodzi. Jak widzę takie planowanie i to jeszcze na kartce, że tu kwiatek, tu trawka a tu jeszcze coś to nie dla mnie działam, jak mi w duszy gra. Wolę byliny od jednorocznych i tych mam więcej..dużo więcej. W ich uprawie mam już swoje spostrzeżenia i bardzo mi to pomaga w ich pielęgnacji.

Tak więc działaj na tym polu, ale nic na siłę

Jeżówki zapączkowane wszystkie i czekam na spektakl. Dzisiaj ani wczoraj nie podlewałam ogrodu, bo to by przyspieszyło pewnikiem ten pokaz. Jutro ma padać, to poczekam.

A ja nie umiem tak jak Ty. Ja muszę mieć palcem pokazane Na błędy nie mogę sobie pozwolić bo nie mam gdzie przesadzać. Teren mocno ograniczony i dość specyficzny
A wiesz, że po wyrwaniu babki okazało się, że zaraz obok rośnie najprawdopodobniej jeżówka ? Babka ja ewidentnie zagłuszała. Poza tym zauważyłam w kilku miejsca nowe siewki
Co tam działasz, pogodę masz ? U mnie wciąż pada
frezja 17:22, 17 cze 2017

babka napisał(a)

A ja nie umiem tak jak Ty. Ja muszę mieć palcem pokazane Na błędy nie mogę sobie pozwolić bo nie mam gdzie przesadzać. Teren mocno ograniczony i dość specyficzny
A wiesz, że po wyrwaniu babki okazało się, że zaraz obok rośnie najprawdopodobniej jeżówka ? Babka ja ewidentnie zagłuszała. Poza tym zauważyłam w kilku miejsca nowe siewki
Co tam działasz, pogodę masz ? U mnie wciąż pada

Nietypowe rabaty u Ciebie wymuszają konsekwencję..ale tak dobrze nie ma, że bez błędów będzie i mama chce mieć swój udział...czytałam.

Jeszcze rok temu nie miałam takiej gęstwiny..sadziłam, dokładałam aż ciasno zaczęło się robić. Za to już mniej roślin kupuję
Tylko u mnie miejsca więcej i mogę sobie na więcej pozwolić

Dobrze, że jeżówki przy okazji nie wytargałaś i jej potomstwa
Pada i u mnie. Dlatego zajęłam się przesadzaniem domowych. Beniaminek aż prosił o wymianę ziemi, podobnie zamioculcas, niby łatwy w uprawie, a u mnie słabo z nim
frezja 22:07, 17 cze 2017

Jak ja ją lubię Alden Biesen i biała piękna nieznajoma.

frezja 22:13, 17 cze 2017

7

Ulubiony bodziszek trawa po deszczu i nawożeniu rośnie jak szalona.
9
asiak 22:37, 17 cze 2017

frezja napisał(a)

Dlatego zajęłam się przesadzaniem domowych. Beniaminek aż prosił o wymianę ziemi, podobnie zamioculcas, niby łatwy w uprawie, a u mnie słabo z nim

Ewuś, zamiculkas nie lubi przesadzania, lubi mieć ciasno i sucho
frezja 22:42, 17 cze 2017

asiak napisał(a)

Ewuś, zamiculkas nie lubi przesadzania, lubi mieć ciasno i sucho

Tak też czytałam i starałam się nie przesadzić z podlewaniem. Po wyjęciu z donicy okazało się, ze ma sucho jak pieprz i korzenie nie były zbyt rozrośnięte. Może to wina stanowiska..stoi na podłodze przy północnym oknie; nie mam do niego ręki.

Przed chwilą wróciłam od Ciebie
babka 22:59, 17 cze 2017

Ja wreszcie dokładne sprzątanie w domu przeprowadziłam a przesadzanie doniczkowych też mnie czeka, beniamin i sansewieria juz głośno wołają

To bodziszek na pierwszym planie??
Jak on długo kwitnnie? jaki wysoko jest ??

Pięknie skomponowana rabata, pierwszy raz ją widzę, chyba nnigdy jej nie pokazałaś w takim ujęciu !

frezja napisał(a)

Ulubiony bodziszek trawa po deszczu i nawożeniu rośnie jak szalona.
9