Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Margarete 23:55, 09 cze 2017

frezja napisał(a)

Małgosiu ładny zwarty krzaczek. Już dość spory. Długo jest zielonkawy a potem ładnie się wybarwia. Rozmiar możesz zawsze korygować odpowiednim cięciem.
Możesz dać ją do pojemnika, jak miejsca mało. Kupuj

One miałyby być w takim szpalerze gdzie wyjątkowo nie muszę się ograniczyć co do miejsca. Może jednak rozejrzę się za zwykłymi linkami. Myślę....
babka 10:58, 10 cze 2017

frezja napisał(a)

Coś mi się pokiełbasiło..wczoraj gdzieś wyczytałam na jakimś wątku i pobłądziłam bardziej miałam na myśli jej starzenie i potrzebę odmładzania po 2-3 latach.
Moje wszystkie z nasion..ale mam okazy,aż wierzyć się nie chce..takie kolosy
Daj jej Florovitu.

Mówisz, że trzeba będzie je odmładzać ? Moje odmianowe i bezodmianowe trzeci rok mam. Zobaczę jakie będą w tym roku. Co do tej z siewu to florovit dostaje regularnie, gnojówkę też. Nie wiem o co kaman.
No chyba że to nie jeżówka a chwast ?
frezja 13:06, 10 cze 2017

Margarete napisał(a)

Drugi rok z rzędu wiosenny przymrozek mi go ścina na etapie kiedy pojawiają się młode zaczątki listków. Wiesz jak wychodzą młode listki to przed rozwinięciem wyglądają jak takie maleńkie różyczki przyklejone do gałązek. Właśnie wtedy sieknął go mróz. I tak został do dziś. Ma 5 liści normalnych a reszta w pąkach...nie wiem co z niego będzie....

Moje też to przechodzą - czyli już drugi raz - i odbijają ładnie. Jeżeli ma już listki, to nadzieja, że będzie ich więcej
frezja 13:07, 10 cze 2017

babka napisał(a)

Mówisz, że trzeba będzie je odmładzać ? Moje odmianowe i bezodmianowe trzeci rok mam. Zobaczę jakie będą w tym roku. Co do tej z siewu to florovit dostaje regularnie, gnojówkę też. Nie wiem o co kaman.
No chyba że to nie jeżówka a chwast ?

Może jakaś odmianowa...i kwitnie później..noo.
babka 13:25, 10 cze 2017

eee niee, to z nasion tej zwykłej purpurea. Jak zrobię zdjęcie liściom to Cię zawołam bo zaczynam się wątpić czy to w ogóle jeżówka jest
frezja 13:28, 10 cze 2017

Margarete napisał(a)

One miałyby być w takim szpalerze gdzie wyjątkowo nie muszę się ograniczyć co do miejsca. Może jednak rozejrzę się za zwykłymi linkami. Myślę....

U mnie w szpalerze mieszanka. W tym roku muszę dokładnie im się przyjrzeć czy ta różnorodność nie zaburza wyglądu rabaty i czy nie mam pomyłek. W pierwszym roku człowiek się cieszy, że kwitną, że są a potem chwila zastanowienia, czy aby to jest to..
frezja 13:38, 10 cze 2017

babka napisał(a)
eee niee, to z nasion tej zwykłej purpurea. Jak zrobię zdjęcie liściom to Cię zawołam bo zaczynam się wątpić czy to w ogóle jeżówka jest

Ok. Ostatnio hodowałam na rabacie chwasta olbrzyma..oczywiście dokarmiałam, żeby nagle stwierdzić, że to nie krwawnik dodatkowo zagłuszył mi perovskię.
babka 13:45, 10 cze 2017

haaa ja tak kiedyś hodowałam komosę Wysoko , na dwa metry i półtora szeroką a pień dostała tak gruby i twardy jak drzewo, scinaliśmy ją piłą
A miała to być jakaś unikatowa dalia
frezja 15:30, 10 cze 2017

babka napisał(a)
haaa ja tak kiedyś hodowałam komosę Wysoko , na dwa metry i półtora szeroką a pień dostała tak gruby i twardy jak drzewo, scinaliśmy ją piłą
A miała to być jakaś unikatowa dalia

No, dobre
zbigniew_gazda 15:44, 10 cze 2017

Napiszę do Iwonki w sprawie przemarzniętych pąków Rh. Iwonko wyłamałem pąki i teraz wypuszcza nowe przyrosty. Myślę że usuniecie zapobiega to powstawaniu grzyba.
A kącik do "nasiadówek he he he" super.