Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 13:26, 24 kwi 2019

lojalna_ napisał(a)
Bardzo fajne ozdoby wielkanocne )) mnie już tak ogromnie cieszy ta zieleń . Pozdraeiam serdecznie po świątecznie ))
Ula,laaaa...witam Jolu Ozdoby takie minimalistyczne lubię
Zieleń pokazuj swoją też...wczoraj trochę widziałam. Odpozdrawiam
oliwka 20:39, 24 kwi 2019

Ewcia uwielbiam te pierwszą zieleń, u ciebie tak jak u nas podobne temperatury więc wreszcie zrobiło się zielono. Piękne są te twoje tulipany i wiśnie. A musisz już wszystko podlewać ? U mnie na balkonie nie jet najgorzej ale trzeba podlewać co drugi dzień a kiedy wyjazd?
Anda 20:44, 24 kwi 2019

Piękną masz wiosnę
Fajnie, że sie wybierasz do Keukenhof
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 21:16, 24 kwi 2019

oliwka napisał(a)
Ewcia uwielbiam te pierwszą zieleń, u ciebie tak jak u nas podobne temperatury więc wreszcie zrobiło się zielono. Piękne są te twoje tulipany i wiśnie. A musisz już wszystko podlewać ? U mnie na balkonie nie jet najgorzej ale trzeba podlewać co drugi dzień a kiedy wyjazd?
Kasiu, bardzo u nas sucho i też podlewam co drugi dzień pod roślinki. Sporo czasu to zajmuje, ale jak się chce mieć ładnie..
Dzisiaj trawnik też podlewałam. Ręcznie wylałam konewką 120 litrów..jutro chyba ręką nie ruszę. Jakiś wypłowiały się zrobił po tym, jak mąż rozsypał nawóz i za mało podlał (??)...teraz widać skutki...oby się pozbierał.
Czekam więc na deszcz.
frezja 21:18, 24 kwi 2019

Anda napisał(a)
Piękną masz wiosnę
Fajnie, że sie wybierasz do Keukenhof
Wiosna, pora radosna Ewuś, czekam bardzo na ten wyjazd
oliwka 22:24, 24 kwi 2019

frezja napisał(a)
Kasiu, bardzo u nas sucho i też podlewam co drugi dzień pod roślinki. Sporo czasu to zajmuje, ale jak się chce mieć ładnie..
Dzisiaj trawnik też podlewałam. Ręcznie wylałam konewką 120 litrów..jutro chyba ręką nie ruszę. Jakiś wypłowiały się zrobił po tym, jak mąż rozsypał nawóz i za mało podlał (??)...teraz widać skutki...oby się pozbierał.
Czekam więc na deszcz.

Ewa trzymam kciuki za trawnik, nie byłoby dobrze gdyby nie przetrwał
Czuję zezowuczeka nas gorące suche lato. Miałam porosic męża o wywiercenie dziur w donicach ceramicznych, ale nie wiem czy to ma sens. W ubiegłym roku ziemia tak wysychała, że woda nie nadążała z wsiąkaniem i odrazy wypływała na podłogę.
frezja 22:35, 24 kwi 2019

oliwka napisał(a)

Ewa trzymam kciuki za trawnik, nie byłoby dobrze gdyby nie przetrwał
Czuję zezowuczeka nas gorące suche lato. Miałam porosic męża o wywiercenie dziur w donicach ceramicznych, ale nie wiem czy to ma sens. W ubiegłym roku ziemia tak wysychała, że woda nie nadążała z wsiąkaniem i odrazy wypływała na podłogę.
Ma być znowu upalnie, pożyjemy, zobaczymy.Może podstawki pod doniczki. Najlepiej podlewać 2 razy dziennie i ten pierwszy raz wcześnie rano.
Aby zmniejszyć parowanie wody przykryj warstwą ściółki...kora itp.
kaz742011 08:33, 26 kwi 2019

Ewuś u Ciebie pięknie jak zwykle. Nadrobiłam obrazkowo i stwierdzam że wiosna u Ciebie bardziej zaawansowana niż u mnie. W zeszłym roku już miałam super rozplenica a teraz ledwo dwa źdźbła widać. Reszta też w tyle.
frezja 12:17, 26 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)
Ewuś u Ciebie pięknie jak zwykle. Nadrobiłam obrazkowo i stwierdzam że wiosna u Ciebie bardziej zaawansowana niż u mnie. W zeszłym roku już miałam super rozplenica a teraz ledwo dwa źdźbła widać. Reszta też w tyle.
Kasiu, przyroda nadrobi, tylko przy tej suszy i fali upałow (tak to można nazwać) niewesoło.. Moje trawki jakieś dziwne, niby mają źdźbła, ale nie podobają mi się; środki jakieś brązowe. Znowu muszę latać z wężem, bo liczyć na deszcz nie ma co.
frezja 13:06, 26 kwi 2019

Planuję na dzisiaj oprysk HT.. drugi w tym sezonie..czy w związku z wysoką temperaturą pryskać wieczorem czy może wcześnie rano ? Butelka czeka