Tak spodobały mi się bratki u Przemka,że jeszcze i one będą sadzone.Miałam obawy co do ich trwałości w tym okresie,ale znalazłam to:
rośliny te lubią chłód,w niskiej temperaturze zawiązują więcej pąków. Posadzone jesienią dobrze zimują pod śniegiem lub okryte gałązkami iglaków (trzeba je zdjąć w marcu). Podczas bezśnieżnej zimy mogą zginąć z powodu wysuszenia,dlatego trzeba je podlewać,gdy nie ma mrozu. Rozkwitną wraz z pierwszymi wiosennymi promieniami słońca - po rozmarznięciu ziemi.
Sadzenie traw o tej porze roku jest ryzykowne Na wykładzie w Wojsławicach była o tym mowa Doniczki najlepiej zadołować albo przechować do zimy w gospodarczym
Miło mi że bratki się spodobały O tej porze roku jest duży wybór w sprzedaży Na pewno coś dla siebie znajdziesz
Przyszłam od Ani z instrukcją cytowania kilku wypowiedzi
Bierzesz pierwszą wypowiedź cytuj -kopiujesz całość i wklejasz do notatnika potem kolejne cytujesz,kopiujesz i wklejasz do notatnika, w notatniku odpisujesz na każdą wypowiedzią, całość kopiujesz i wklejasz na forum w jednym poście
Haha nie wiem czy da się inaczej ale ja tak robię, na innym forum na jakim piszę jest opcja wielocytuj ale tu chyba nie ma...
Od Ani mówisz)..własnie zastanawiałam się,u kogo wstawiłam pytanie a tu niezawodna Paula spieszy z pomocą...pobawię się,ciekawe czy się uda.Pozdrawiam wieczorowo...u mnie cały dzień deszczyk,ale nie ma tego złego...roślinki przesadzone mi podlewa