Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Kasi w ogrodzie ...

U Kasi w ogrodzie ...

Matka 11:38, 17 maj 2011

Ale fajne komozycje!!powyrzucałam swoje plastykowe skrzynki z okien bo widzę, min u Ciebie, że w innym "opakowaniu" roślinkom ładniej!a jak równiutko przycięty kant trawnika!to chyba sprawka Danusi?

Gardenarium 00:51, 18 maj 2011

Kanty moja robótka

Dziś nawiozłam Kasi trawnik, żeby się wyrównał. sobie też ponawoziłam nawet na ulicy. Liczyłam na deszcz, ale nic z tego, nawadnianie jutro rozpuści nawóz, ależ to wygoda

Kasiny złotokap

Instagram Ogrodowiska
MarzenaR 22:16, 18 maj 2011

Kasia_ napisał(a)

Wiem coś o bani, niejeden wieczór przesiedzieliśmy na mrozie do 2 w nocy, potem w śnieg i przez ulicę w szlafroku do domu. Do kapci lała się woda, to były czasy...
Słuchajcie nad nami szumią drzewa, śnieg iskrzy, latarenki wokół i dobre winko.
I głowa odpada ...? Brr ))))

Absolutnie nie jest zimno .Ciało jest bardzo rozgrzane, że spać można bez przykrycia .My po kąpieli w bani na śnieg , fikołki , obrzucanie się śnieżkami , skakanie , przewracanie i znowu do bani .Fantastyczna zabawa, rownież dla małych dzieci .Moje szkraby tylko czekają żeby biegać na boso w kąpielówkach po śniegu, a potem rozgrzewac się w gorącej wodzie .Wszystkim gorąco polecam.

A ja robię odwrotnie!!!! najpierw gorąca sauna...a potem zimna woda w przeręblu.............. hartuje jak mało co !!! polecam, ale bani też bym z radością spróbowała....
I bardzo podoba mi sie ogród. Baaardzo, juz wyrośnięty, ze starszymi nasadzeniami, wygląda uroczo...

Pozdrawiam i gratuluję

M.
MarzenaR 22:50, 18 maj 2011

Ale wyskoczyłam z tym komentarzem o kąpielach w połowie maja!!!! A niech to Miss Gafa się kłania.
Dołączam się do zachwytów nad zmianami u Kasi. Będzie jeszcze piękniej... Wspaniała robota.

M.
Gardenarium 22:11, 04 cze 2011

myszorek napisał(a)
o, nowe foty
uwielbiam kwitnące azalie i rh i niebiańskie iryski, mniam
Czerwony buczek pociągający. To jest jakaś odmiana niska, czy urośnie na 30 metrów?

Buczek Rohan Obelisk, duży będzie, ale kolumnowy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:21, 04 cze 2011

Na tej rabacie rosną dość chaotycznie następujące rośliny:

tawuła "Golden Princesse", berberys "Red Chief", szałwia omszona, trzmielina "Sunspot". Tam gdzie jest moja Kropka po p[rawej rośnie trzmielina Emerald Gaiety. Wysiały się też maki jasnofioletowe. Mamy zamiar z Kasią dosadzić jeszcze trzmieliny w wolne miejsca i ciąć poziomo, aby powstała niska platforma o różnych kolorach. Wiosną przycięto wszystkie krzewy równo z ziemią.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:22, 04 cze 2011

Zakwitła róża na łuku

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:24, 04 cze 2011

Peonie

Azalia

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:26, 04 cze 2011

Ogromne liście żurawek

Subtelna kompozycja

Weigela

Złotokap już przekwitł

Floksy szydlaste też

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 22:27, 04 cze 2011

Warzywnik w donicach

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies