Ale fajne komozycje!!powyrzucałam swoje plastykowe skrzynki z okien bo widzę, min u Ciebie, że w innym "opakowaniu" roślinkom ładniej!a jak równiutko przycięty kant trawnika!to chyba sprawka Danusi?
Dziś nawiozłam Kasi trawnik, żeby się wyrównał. sobie też ponawoziłam nawet na ulicy. Liczyłam na deszcz, ale nic z tego, nawadnianie jutro rozpuści nawóz, ależ to wygoda
A ja robię odwrotnie!!!! najpierw gorąca sauna...a potem zimna woda w przeręblu.............. hartuje jak mało co !!! polecam, ale bani też bym z radością spróbowała....
I bardzo podoba mi sie ogród. Baaardzo, juz wyrośnięty, ze starszymi nasadzeniami, wygląda uroczo...
Ale wyskoczyłam z tym komentarzem o kąpielach w połowie maja!!!! A niech to Miss Gafa się kłania.
Dołączam się do zachwytów nad zmianami u Kasi. Będzie jeszcze piękniej... Wspaniała robota.
o, nowe foty
uwielbiam kwitnące azalie i rh i niebiańskie iryski, mniam
Czerwony buczek pociągający. To jest jakaś odmiana niska, czy urośnie na 30 metrów?
Na tej rabacie rosną dość chaotycznie następujące rośliny:
tawuła "Golden Princesse", berberys "Red Chief", szałwia omszona, trzmielina "Sunspot". Tam gdzie jest moja Kropka po p[rawej rośnie trzmielina Emerald Gaiety. Wysiały się też maki jasnofioletowe. Mamy zamiar z Kasią dosadzić jeszcze trzmieliny w wolne miejsca i ciąć poziomo, aby powstała niska platforma o różnych kolorach. Wiosną przycięto wszystkie krzewy równo z ziemią.