Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Kasi w ogrodzie ...

U Kasi w ogrodzie ...

Kasia_ 12:07, 09 maj 2011

Tak mówisz ?
Dziękuje ! Super ze udalo ci sie znalezc godziny w tvn meteo ...ja jeszcze dokladnie nie obejrzalam ! Pozdrawiam ze slonecznego Komorowa
Lidka 12:10, 09 maj 2011

Ja również spędziłam sobotę na pracach ogrodowych i to bardziej "kamieniarskich".W niedzielę w ramach relaksu (bolało to i owo) patrzę w tv a tu Kasia z Mają...Bardzo wypadłaś naturalnie i Twoje kwiatki uroczo.
Bardzo ubawiło mnie stwierdzenie pana od nawozów ,że zdarzały się przypadki wypicia humusu...

Po lekturze twojego wątku naszła mnie taka refleksja, że dobre stosunki z sąsiadami są nie do przecenienia.I nie chodzi tu o kawusię u Danusi, bo to jest oczywiste ale np.o sąsiada zza płotu który nie miał nic przeciwko temu aby posadziść świerki tak blisko ogrodzenia.Pewnie nawet jest zadowolony z pachnącego i estetycznego "ekranu".Dla porównania gdy ja posadziłam w odległości 1-1,5m sadzonki świerków o wysokości do 40cm z myślą o przyszłym ciętym żywopłocie - starsza sąsiadka zrobiła aferę nie z tej ziemi.Dodam,że cień byłby na moją stronę.
Masz naprawdę fajne sąsiedztwo.
Kasia_ 12:10, 09 maj 2011

ela napisał(a)
Również jestem w pracy, ale po południu idę działać ogrodowo
Wczoraj obowiązkowo obejrzałam "Maję w ogrodzie".
Kasiu, bardzo fajne masz doniczki na parapecie na zewnątrz( bratki były w jednej)

To skrzynki wykonane z wikliny bielonej ! tez je lubie ...ale maja wade wytrzymaja chyba tylko 2 sezony ..
Praca w ogrodzie dla mnie jest relaksem ! mam nadzieje, ze dla ciebie tez . Ja pracy szukam ...co wyjdzie zobaczymy ...pozdrawiam slonecznie
Kasia_ 12:16, 09 maj 2011

Lidka napisał(a)
Ja również spędziłam sobotę na pracach ogrodowych i to bardziej "kamieniarskich".W niedzielę w ramach relaksu (bolało to i owo) patrzę w tv a tu Kasia z Mają...Bardzo wypadłaś naturalnie i Twoje kwiatki uroczo.
Bardzo ubawiło mnie stwierdzenie pana od nawozów ,że zdarzały się przypadki wypicia humusu...

Po lekturze twojego wątku naszła mnie taka refleksja, że dobre stosunki z sąsiadami są nie do przecenienia.I nie chodzi tu o kawusię u Danusi, bo to jest oczywiste ale np.o sąsiada zza płotu który nie miał nic przeciwko temu aby posadziść świerki tak blisko ogrodzenia.Pewnie nawet jest zadowolony z pachnącego i estetycznego "ekranu".Dla porównania gdy ja posadziłam w odległości 1-1,5m sadzonki świerków o wysokości do 40cm z myślą o przyszłym ciętym żywopłocie - starsza sąsiadka zrobiła aferę nie z tej ziemi.Dodam,że cień byłby na moją stronę.
Masz naprawdę fajne sąsiedztwo.

O tak ! nie raz wspominalam , że jestem farciarą ! sąsiedztwo mam znakomite ! pod każdym względem ! Swoją drogą nie ma przepisów regulujących w jakiej odległaści możemy sadzić od płotów rośliny .
Nie martw się starszą Panią , pewnie była troszeczku zazdrosna i z tąd ta złość .
Co do programu z Mają w ogrodzie jeszcze go nie widziałam dokladnie ...ciesze się, że się podobał .
Sebek 15:11, 09 maj 2011

U mnie pięknie świeci słońce i jest bardzo cieplutko. Za chwilę pójdę sadzić nowe zakupki

I Bogusia ma rację - jak gwiazda wyglądałaś
Neska 21:31, 09 maj 2011

Kasia występ w programie super. Kamera Cię lubi . Obie ślicznie wyglądałyście. U mnie piękna pogoda, a ja mam bardzo pracowity tydzień. Niestety praca zawodowa nie w ogrodzie.
Gardenarium 08:47, 10 maj 2011

Kasia wpadła do nas kiedy to zawitała do naszego ogrodu rodzinka Kasi WB.
Relacja z tego spotkania tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/571-trudne-pieknego-poczatki-ogrodek-kasiwb?page=35

Pozdrawiam Was

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 09:36, 16 maj 2011

A tutaj mamy film z zakładania systemu nawadniającego.
Zapraszam w imieniu Kasi do oglądania.

Film o zakładaniu systemu nawadniającego

Instagram Ogrodowiska
Sebek 16:06, 16 maj 2011

Widziałem
myszorek 17:24, 16 maj 2011

aaaa, to Ciebie loczkowa Kasiu widziałam w sobotę w telewizorni Witam się serdecznie