Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Agduli

Ogród Agduli

Anda 20:58, 13 gru 2015

Pięknie z tymi ścieżkami. Bardzo lubię ogrody ze ścieżkami. Już jestem ciekawa, jakie nasadzenia będą na nowej rabacie i jak oczko będzie zaplanowane.
Skąd jesteś z Wielkopolski?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AGDULA 22:00, 13 gru 2015

Sama jeszcze nie wiem co tam wsadzę. To miejsce dość cieniste. Więc na pewno będę funkie. Zobaczymy co na wiosnę będzie w ogrodniczych
Tak z Wielkopolski okolice Poznania
Agania 20:20, 18 gru 2015

AGDULA napisał(a)
Dzisiaj wiało w Wielkopolsce momentami wiatr przynosił deszcze. ALe co tam, dla miłośnika prac ogrodowych żadna pogoda nie straszna
Wytyczając oczko, nową rabatę zaczełam robić. Na razie to tylko prace przygotowawcze. Wsadzanie roślin będzie na wiosnę, kiedy w ogrodniczych się coś pojawi..
teren wytyczony pod nowe oczko

dalej ścieżka, na lewo koniec oczka będzie.

poniżej, za oczkiem nowa rabata leśna, na prawo do ścieżki.

a tu taj zdjęcie z drugiej strony

i też nowa rabata do nasadzeń wiosennych. Za berberysami będzie oczko

Nowa rabata wcale nie nowa, ale zielona baza już jest
oczkiem będziesz zachwycać, ciekawa jestem czy potrafisz tak jak Kasia kopać oczko zimą...dla mnie to niedościgniony power....super masz ...ogród już piekny, dorosły i każda nowa realizacja może być już dokładnie przemyślana

Trzymam kciuki, ale nie bierz sobie moich słów do serca
Pozdrawiam weekendowo
jona 20:43, 18 gru 2015

Piękne te leśne ścieżki . Pospacerowałam z przyjemnością. I leśne oczko też się bajecznie zapowiada
MirellaB 17:56, 19 gru 2015

Zdjęć Twoich oczek wodnych wcześniej chyba nie widziałam. Bardzo ładne
Ja nie mam miejsca już na takie szaleństwa
Ciągle jestem pod wrażeniem Twoich wybujałych pięknych roślin
kasiek 17:16, 20 gru 2015

Agania napisał(a)

oczkiem będziesz zachwycać, ciekawa jestem czy potrafisz tak jak Kasia kopać oczko zimą...dla mnie to niedościgniony power....super masz ...ogród już piekny, dorosły i każda nowa realizacja może być już dokładnie przemyślana

Pozdrawiam weekendowo

Faktycznie, bazę masz super - a na kopanie oczka - zima jest najlepsza (tzn. gdy nie mam mrozu)
Też trzymam kciuki, tylko dawkuj prace bo kregosłup mozna zgubic po drodze
AGDULA 17:58, 20 gru 2015

Agania napisał(a)

Pozdrawiam weekendowo

Dziś było tak pięknie, że na rower się wybrałam a nie do ogrodu.
Oczka na razie więcej kopać nie będę, bp u mnie glina jest, i o tej porze roku jak wykopię jeszcze parę centymetrów to woda będzie stać. Więc muszę czekać z dalszą robotą do wiosny a to mnie wcale nie cieszy.
AGDULA 18:00, 20 gru 2015

jona napisał(a)
Piękne te leśne ścieżki . Pospacerowałam z przyjemnością. I leśne oczko też się bajecznie zapowiada

Teraz to jest dobrze, bo komarów nie ma o tej porze roku, ale latem ... sporo. Choć ten rok, była wyjątkowy w ilości tj nie było prawie wcale tych brzęczących stworów
AGDULA 18:01, 20 gru 2015

MirellaB napisał(a)
Zdjęć Twoich oczek wodnych wcześniej chyba nie widziałam. Bardzo ładne
Ja nie mam miejsca już na takie szaleństwa
Ciągle jestem pod wrażeniem Twoich wybujałych pięknych roślin

Moje rośliny wcale nie są takie wybujałe, ogród ma 8 lat A sadziłam stopniowo. Niektóre rosliny sa może i większe ale to jest taka średnia wielkość. Jeśłi wydać na niektórych zdjęciach duże drzewa, to albo sąsiada albo tak wyszło na zdjęciu
AGDULA 18:05, 20 gru 2015

kasiek napisał(a)

Faktycznie, bazę masz super - a na kopanie oczka - zima jest najlepsza (tzn. gdy nie mam mrozu)
Też trzymam kciuki, tylko dawkuj prace bo kregosłup mozna zgubic po drodze

No włąśnie z tym kopaniem oczka, to mąż mi odradził kopanie o tej porze roku. Ziemia gliniasta i latem to łopatę cieżko wbić, a o tej porze roku to fajnie wchodzi łopata ale jak za duzo się wykopie to woda stoi. No to na razie prace wstrzymałam do wiosny.. Za to wczoraj mnie nosiło i tuje poobcinałam na wysokości