Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Hrabiego

Ogród Hrabiego

Hrabia 17:08, 25 paź 2011

Danusiu - Dziękuje za rade właśnie kusiły mnie te duże thuje ale jak radzisz wybiorą szmaragdy , Jak tylko czas pozwala to szukam ładnych i dużych ( do 160 cm) ale są same malutkie.
W tym tempie chyba nie zdążę wsadzić już w tym roku i będę musiał na wiosnę .

monteverde - dziękuje za nazwy róż . To pewnie Gloria bo właśnie pachnie cudownie owocami

Przyjechał ostania już figura ,jest cała biała przez co wyróżnia się od pozostałych.
Bede musiał pomalować wszystkie posągi na jeden kolor ( jasny cementowy ) przed zimą.
Dzięki temu razem jednocześnie będą się starzeć

Goło bo bez krzewów ,ale już sobie wyobrażam jak za parę lat będzie wyglądać alejka

Na wiosnę została jeszcze do zbudowania brama ,
Dwa filary na których będą umieszczone amfory
Specjalnie częściowo został zburzony domek ,bu stworzy oś widokową .Pozostałość zostaną obłożone kamieniem polnym i obsadzone bluszczem i różą , by udawały ruiny

Gardenarium 17:25, 25 paź 2011

U mnie były, duże Smaragdy kopane, teraz raczej już nie kupisz. W takim razie poluj na nie wiosną, również na kopane.

Instagram Ogrodowiska
Hrabia 17:34, 25 paź 2011

Znalazłem 2 metrowe kopane za 45zł ale niestety daleko bo nad morzem ... Transport był dopiero po zakupie powyżej 500sztuk .Szukam ale chyba teraz będzie już za późno na sadzenie
Gardenarium 17:37, 25 paź 2011

A z jakich jesteś okolic?

Instagram Ogrodowiska
Hrabia 17:38, 25 paź 2011

Okolice Łodzi
Gardenarium 17:40, 25 paź 2011

O, to zaraz zapytamy Przemka (Shrekol) i Popcarol. Jeszcze jest nowy ogród, to fajnie - masz sąsiadów.

Instagram Ogrodowiska
moni 17:43, 25 paź 2011

Hrabia napisał(a)
Witam
Od pewnego czasu przeglądam i podziwiam Wasze piękne ogrody .Postanowiłem również pokazać swój ogród na tym forum .
Staram się by był to ogród w stylu romantyczny .

Zapraszam do oglądania:

Jesień

Ruiny - zakątek fauna

no i cel w 100% osiągnięty piękny romantyczny ogród podziw
Hrabia 17:43, 25 paź 2011

moni -Dziękuje

Dziękuje Danusiu za pomoc :*
Gardenarium 17:46, 25 paź 2011

Wiesz, w Starej Wsi koło Nadarzyna koło mnie są wielkie brabanty, no ogromniaste parę metrów i ukorzenione. Jak świerki moje takie wielkie i coś koło 100 zł. Wielka okazja i ładne dość. Stoi ich koło 10 szt, ale to tylko Brabanty.

Napisałam w wątkach osób z Twoich okolic, może coś wiedzą. A do Tracza jeździsz?, byłam ostatnio, ale Smaragdy były "obgryzione".

Instagram Ogrodowiska
Hrabia 17:48, 25 paź 2011

u Tracza nie byłem bo mówiono mi ze są małe i dość drogie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies