Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Hrabiego

Ogród Hrabiego

Gardenarium 17:50, 25 paź 2011

Trzeba szukać jak to mówię "po polach"

A w Skierniewicach nie ma szkółek polowych?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:53, 25 paź 2011

dziś dodane

http://lodz.gumtree.pl/c-Sprzedam-sprzedam-inne-SPRZEDAM-PI-KNE-THUJE-SZMARAGD-prosto-z-gruntu-Ro-NE-ROZMIARY-W0QQAdIdZ324998439

http://www.sadowniczy.pl/product-pol-10327-Thuja-Smaragd-wys-120-150cm-w-jucie.html?gclid=CKbQ45GYhKwCFYmJfAodGHfyLw

Instagram Ogrodowiska
shrekol 18:01, 25 paź 2011

W Traczu kopane thuje juz są przebrane o miesiąc za póżno...... w sosnowcu jak byliśmy z Danusią to stały takie ~1,8-2m ale nie patrzyliśmy w jakiej cenie podejrzewam że ~ 150-200zł trzeba podjechać do wszystkich fili jego lub obdzwonić i wypytać się jakie i po ile mają, pod Zgierzem była punkt sprzedaży były thuje 1,2-1,5 po 50 zł ale dziś jak jechałem juz rośliny zwieźli......
popcorn 18:33, 25 paź 2011

Witaj Hrabio,
na prosbe Danusi zjawiam sie u Ciebie
Nie patrzylam po ile sa tujki szmaragdy, ale dosc duzy wybor i powinny byc w 2 szkolkach przy trasie Pabianice-Zdunska Wola. Za Łaskiem są 2 szkółki, w obu duzy wybor. Lepsze ceny w tej pierwszej po lewej stronie, i sprzedajaca bardziej kontaktowa.
W Nomi i Leroy tujki mocno przebrane i podsuszone - takie balotowane, nie polecam, choc ceny pewnie dobre.
Dzisiaj i jutro w Nomi Pabianice inwentaryzacja, nie mozna kupic zadnych roslin :/
pozdrawiam!
Bogdzia 16:57, 26 paź 2011

A we mnie całe przedsięwzięcie budzi mieszane uczucia. U siebie bym tak nie chciała, ale uważam ,że to fajnie jak jest taka różnorodnośc. I to czego bym nie chciała u siebie bardzo chętnie oglądam u kogoś.Jest jednak coś co bardzo bym chciała miec u siebie,to rabata peoniowa i druga bylinowa z piękną irgą.Serdecznie pozdrawiam .
Bogdzia 10:16, 28 paź 2011

Byłam u ogrodnika. Są szmaragdy o wysokości 175cm po 65zł nieco niższe po 60zł i ok 150cm po 45zł. Myslę że to bardzo dobra cena.To jest ogrodnik na trasie Andrespol--Brzeziny. W Jordanowie, niedaleko za Bedoniem. Jak się jedzie od Andrespola po lewej stronie duże ogrodnictwo. Można spytac o ogrodnictwo córki państwa Kochanowskich. Każdy będzie wiedział bo to tyklo jedna ulica jest tego Jordanowa.Pozdrawiam.
Gardenarium 13:59, 28 paź 2011

Bardzo miła wskazówka i dobra cena

Instagram Ogrodowiska
Hrabia 14:50, 30 paź 2011

Dzięki kochani jesteście :*
Bogdzia jutro tam pojadę ,dzięki za info
Mam nadzieje ze jeszcze można sadzić że nie jest już za późno..
Dzięki wielkie wszystkim za pomoc

Mam jeszcze pytanko ,
Czy wykopany i przesadzony ok.3 metrowy ,Dąb przyjmie się ?
Gdyż obok działki rośnie takie właśnie drzewko, i wiosną zostanie zapewne ścięte ,a chciałbym go uratować
Sebek 15:42, 30 paź 2011

Powinien się przyjąć - tylko wykopana bryła musi być ogromna - i drzewo w stanie bezlistnym
Gardenarium 16:46, 30 paź 2011

Co do tui - można sadzić, ziemia nie zmarznięta.

Co do dębu - trzeba ocenić bryłę, jak jest duża. Można podciąć główne korzenie i poczekać do wiosny, wtedy być może dąb zdąży wytworzyć wiele młodych korzonków i przyjęcie się na nowym miejscu będzie bardziej pewne, jednak możesz nie zdążyć z wykopaniem. Nie wiem, co Ci radzić.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies