Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 23:34, 11 sie 2011

monteverde napisał(a)
Kasiu śliczne masz żurawki, jest jedna Berry Smoothie, co ubarwienie trzyma przez cały czas jest taka malinowo różowa

No właśnie właśnie, to jest jedna z grupy tych, których nie mam a chcę ........ i będę mieć ))))
KasiaWB 23:37, 11 sie 2011

annka napisał(a)

Sprawdź brim cup

tak sądzisz? Trochę inny kształt liści......

Moje są idento - i jestem pewien

Jest wiele odmian wydaje się identycznych a różnica polega na: wysokości i średnicy kępy, wielkości liścia, długości ogonka liściowego, długości pędu kwiatowego i kolorze kwiatu. Do trzeciego roku hosta może mieć formę młodocianą.

O Annka, super, że jesteś jeszcze raz pokażę tą hostę o której dyskutujemy, może Ty rozstrzygniesz

monteverde 00:15, 12 sie 2011

http://ogrodywodne.pl/hosta_fire_and_ice/
KasiaWB 00:25, 12 sie 2011

monteverde napisał(a)
http://ogrodywodne.pl/hosta_fire_and_ice/

Aniu, a o co chodzi?
monteverde 01:19, 12 sie 2011

myślalam,że jeszcze poszukujesz wiarygodnego zdjęcia tej Fire, to ci wkleilam,żebyś sama porównała, bo ja lepiej znasz mając real przed oczyma, bo chyba Annki się pytalaś a w ogóle będziesz miala nastepną stronkę w zakladki
KasiaWB 01:46, 12 sie 2011

monteverde napisał(a)
myślalam,że jeszcze poszukujesz wiarygodnego zdjęcia tej Fire, to ci wkleilam,żebyś sama porównała, bo ja lepiej znasz mając real przed oczyma, bo chyba Annki się pytalaś a w ogóle będziesz miala nastepną stronkę w zakladki

Droga Aniu, coś Ty się uparła z tą hostą ))))) ok, to jeszcze raz napiszę: ja nie poszukiwałam Fire&Ice bo mam już ją jak wiesz i od początku wiem, że to ta oto wiarygodne i moje zdjęcie

Jak pokazałam swoje zakupy to Ty mi wkleiłaś na stronie 125 takie oto zdjęcie swojej hosty White Feather,

i napisałaś, że to niby Fire&Ice......
Ja White Feather nie mam i nie chcę, bo jak nie raz pisałam, tylko na początku tak wygląda, a potem prozaicznie zielenieje.
Wklejane przez Ciebie kolejne linki, w tym ten dzisiejszy również potwierdzają tylko, że to co ja mam to Fire&Ice. Zobacz w historii sama, że tak właśnie było............Nie wiem o co chodzi, ale dajmy proszę już temu spokój.

A wyżej to wkleiłam tą Funkię, której nazwy poszukuję
KasiaWB 01:48, 12 sie 2011

idę spać dobranoc
Pszczelarnia 07:59, 12 sie 2011

Czy kolor cognacu to ten?

to żurawka Caramel obecnie trzymam ją na pełnym słońcu bo wtedy ma taki kolor jak widać, natomiast jak przez chwilę były w cieniu to zieleniały.... a tego ja akurat nie chcę Jest jeszcze kilka odmian, które podobnie się wybarwiają, ale nie mam ich jeszcze w swojej kolekcji

Tak, Kasia, to ten kolor żurawki - wczoraj kupiłam 3 sztuki. A dziś posadzę w półsłońcu. Dzięki.
isia33 08:16, 12 sie 2011

Śliczna kolekcja
KasiaWB 10:11, 12 sie 2011

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, Kasia, to ten kolor żurawki - wczoraj kupiłam 3 sztuki. A dziś posadzę w półsłońcu. Dzięki.

Jak posadzisz to pokaż