Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Danusza 19:44, 30 gru 2012

KasiaWB 20:03, 30 gru 2012

Dziękuję Wam serdecznie za odwiedzinki, pamięć i życzenia!
niestety dalej walczymy z chorobami,które jak donoszą w mediach przeszły przez kraj - oskrzela i grypa .... Muszę się jakoś do jutra pozbierać, bo wybieramy się na balety sylwestrowe do lokalu jutro o 10.30 wizyta u lekarza...
KasiaWB 20:04, 30 gru 2012

asc napisał(a)
Hi, hi..ja też 3 Bita zrobiłam

gratuluję u mnie wchodzi do stałego repertuaru
KasiaWB 20:05, 30 gru 2012

kasik778 napisał(a)
wygląda smakowicie, musi być bardzo dobre, bo już w którymś wątku o nim czytam

Kasik, bardzo dobre polecam
hanka_andrus 20:06, 30 gru 2012

Zdrowia Kasiu i baw się dobrze! Tylko nie pij zimnego szampana!

Na Nowy Rok chorobom kopa w bok!
KasiaWB 20:06, 30 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Cudowny Mikołaj u Ciebie zamieszkał

Dzięki Marzenko moje cudo choruje teraz na oskrzela (( antybiotyk w akcji mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje, bo strasznie mi jej szkoda
KasiaWB 20:08, 30 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Zdrowia Kasiu i baw się dobrze! Tylko nie pij zimnego szampana!

Na Nowy Rok chorobom kopa w bok!

Haniu, przesądnie nie będę dziękować za te życzenia na szampana mam teraz więlką ochotę )
KasiaWB 20:17, 30 gru 2012

alinak napisał(a)
Kasiu Mikołaj dość młody cie odwiedził .!!!! a ciasta ...no cóż bez komentarza . 3 BIT był w tym roku widzę przebojem . ja zaś tradycyjnie sernik wiedeński z przepisu z 1896 roku po praciotce z Wiednia i makowiec mamy . aha i muszę wrócić do tych narzędzi twoich . wpadłam w depresje jak widzę te wiszące w porządku grabki , łopatki itp. ..hahhhaha , ale juz doczytałam że już tak nie masz pięknie . no cóż zrobiło mi się lżej . u mnie totalny chaos wszystko wprawdzie umyte i naoliwione , ale w jednym wiklinowym koszyku ciepnięte w kącie buziaczki

Alinko, dzięki za odwiedziny u nas w rodzinie potrawy, w tym ciasta na Wigilię zawsze tradycyjne - moja Mama również robi makowca, keks itd. A ja co roku staram się zrobić jedną rzecz trochę w inny sposób niż dotychczas dla urozmaicenia. To ciasto 3 BIT ze względu na swoją słodkość wydało mi się też dobre na święta no i co najważniejsze - jest łatwe w wykonaniu

A co do narzędzi - wstawiłam zdjęcie historyczne ) obecnie nie ma takich warunków aby wszystko ładnie powiesić czy ustawić. Muszę też przyznać, że w sezonie panuje niezły chaos, a narzędzi kładę pod tzw. ręką
Pozdrawiam serdecznie!
KasiaWB 20:21, 30 gru 2012

Pwl napisał(a)
Wlasnie zobaczylem tego zoltego kloca, Kasiu!!! Wychodki na wsiach (bylem w muzeum tego lata) od wewnatrz malowalo sie na zolto a teraz ludzie sobie tak pedzluja caly dom. To sie nazywa dopiero zmiana obyczajow, prawda? Ja na to osobiscie nie moge patrzec. Daszek... to juz hit. Czegos takiego jeszcze nie widzialem. Jeszcze ten spadek jak sprytnie pomyslany aby sie sasiadce lalo na ogrodek. - No majsterszyk. Nie ma co, masz super sasiadow, widac ze maja pomyslunek odpowiedni...

Oczywiscie ironizuje ale powinno sie pewne rzeczy wyjasnic, jak mozna tak komus na zlosc robic. Nie mowie juz o kiczu bo to prywatna sprawa ale daszek to juz inna bajka. Dobrze ze masz juz serby, chyba od tamtej strony takze to ladnie to przykryja. Wazne zeby juz posadzic i niech sobie rosna.. Zaraz Nowy Rok 2013 i kiedy to zlecialo... a rosliny rosna i moze nie widac tego z roku na rok ale na przestrzeni 5 lat juz bardzo. Ja zaluje ze nie sadzilem wszystkiego z rozmachem duzo wczesniej bo np. swierki juz moglyby 'robic swoje'. Bardzo dobra decyzje podjelas z zakupem cisow i z posadzeniem zywoplotow. Zyczenia zlozylem pw wiec mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko lepiej. Czasem moze niektore rzeczy dobrze ze sie dzieja. Tak wiec glowa do gory, trzymam kciuki za wszystko i do boju w nowym sezonie 2013!!

Witaj Paweł! rozumiemy się bez słów ) nic dodać, nic ująć )
Dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam serdecznie i życzę rewelacyjnego 2013 roku pod każdym względem
KasiaWB 20:23, 30 gru 2012

irena_milek napisał(a)
ciasto wyglada smakowicie!!!
chyba i ja muszę [poszperać w przepisach, ale nie wiem czy ja będę piec, może komuś zlecę zdolniejszemu!

Witaj Irenko dzięki za odwiedziny! teraz ja choruję ...
Ciasto naprawdę godne polecenia! i nie trzeba piec co jest dużym plusem
Buziaki!